Dünya düz mü yuvarlak mı?

Dünya düz mü yuvarlak mı?

Haberin başlığı size saçma gelmiş ya da güldürmüş  olabilir. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde, dünyanın düz olduğunu savunanların sayısı, gün geçtikçe artıyor. Peki Dünya düzdür diyenler kanıt olarak ne sunuyor ya da bir kanıt sunuyorlar mı?

Yıl olmuş 2019 hala neyin peşinde bu insanlar diye söyleniyor olabilirsiniz ancak, dünyanın her yerinde insanlar Dünya’nın düz olduğu komplosu etrafında toplanıyor. NASA ve diğer kuruluşların uzaydan yaptığı canlı yayın ve fotoğraf çekimlerine rağmen bu komplo teorileri birçok insanı bir araya topluyor. Düz Dünya Topluluğu, 1956 yılında Samuel Shelton tarafından kurulan ve günümüze kadar gelen bir topluluk oldu. Shelton’un, hislerine ve gözlemlerine dayandırarak ortaya koyduğu fikir ve topluluk zamanla yaygınlaştı. Uzay bilimleri günümüzde her geçen gün gelişmeye devam etse de Dünya’nın düz olduğunu iddia edenler azalmak yerine çoğalıyor. O kadar ki 2017 yılında ABD’de düzenlenen ve Dünya’nın düz olduğunu iddia eden yüzlerce kişinin katıldığı Düz Dünya Konferansı bile yapıldı. Adana’da da Dünya’nın düz olduğunu savunanların kurduğu Düz Dünya Derneği bile mevcut. Peki Dünya düzdür diyenler kanıt olarak neleri söylüyor?

   Ufuk çizgisi   

   Dünya’nın düz olduğunu savunan kişiler, denizlerdeki gemilerin ufuk çizgisini geçtikten sonra yavaş yavaş kaybolmalarını, göz yanılsaması olarak değerlendiriyorlar. Eğer çok güçlü bir teleskopla takip edilirse geminin asla, alt kısmından başlayarak kaybolmayacağını iddia ediyorlar. Bu nedenle de Dünya’nın yüzeyinin eğik olmadığını, eğik olsaydı bu çok güçlü teleskoplarla bakıldığında da gözden kaybolması gerektiğini belirtiyorlar.


Güney Kutbu diye bir şey yok(muş!)   

   Düz bir disk halindeki Dünya’nın çevresinin buzullar ile çevrili olduğunu iddia eden bu kişiler, buzulların yüksekliğinin 1500- 2000 metreyi bulduğunu ve bu buz dağlarının ardında sonsuzluğa uzanan buzulların olduğunu söylüyorlar. Düz şeklinden dolayı da Güney Kutbu’nun olmadığını düşünüyorlar 🙂

   Antartika anlaşmasının delil gösteriyorlar

   Yerli halkı olmayan tek kıta olan Antarktika’nın, uluslararası durumunu düzenleyen ve 1959’da 50 ülkenin imzaladığı Antartika anlaşması gereği, buzulların olduğu yere gitmenin yasak olduğunu ve buraya gidenlerin vurularak öldürüldüğünü savunuyorlar. Bu anlaşmadan dolayı da düz Dünya ile ilgili kanıtların toplanamadığını iddia eden bu topluluk üyeleri, aynı zamanda Dünya’nın dönmediğini, Güneş ve Ay’ın hareket ettiğini, yıldızların çok uzakta değil sadece 5000 metre uzaklıkta olduğunu savunuyorlar.

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta