Roma'daki Kolezyum'u 360 derece adım adım gez

Roma’daki Kolezyum’u 360 derece adım adım gez

Roma’nın hatta Dünya’nın en çok ziyaret edilen yerleri sıralamasında ilk sıralarda yer alan Kolezyum’u #evdebikeyif yaparken  adım adım gezmek ister misiniz? O zaman çayınızı kahvenizi hazırlayın, çünkü dünyayı ayağına getiren Kolezyum sizin evinizde geldi 🙂

 

Kolezyum (Collesium) hakkında önce kısa bir bilgi;

2 bin yaşında olan ve Roma‘daki en önemli tarihi ve turistik yapıların başında gelen Kolezyum başta da söylediğimiz gibi Dünya’nın en çok turist çeken tarihi yapıları arasında. Çok eski bir geçmişe sahip olan bu yapı zamanında çok fazla hasara bağlı yıpranmış ve çok defa onarılmaya çalışmış ve bugün hala ayakta ziyaretçilerini beklemektedir. Roma’nın Dev Arenası İdamlar, tiyatro oyunları ve çeşitli gösterilerin, zaman zaman da kutlamaların yapıldığı Kolezyum günümüzde Roma’ya giden her gezginin ilk uğrak noktalarından da birisidir. Flavius Hanedanlığı‘nın ilk krallarından İmparator Vespasian tarafından M.S. 72 yılında yapımı başlatılan Kolezyum aslında İmparator Neron’un halkın çok tepkisini çeken, bir görgüsüzlük örneği konutunun yerine inşa edilmiştir. 

Roma tarihinin en öneml simgesi olan Kolezyum Hakkında İlginç Bilgiler

  • Roma, Colosseum’da bir zafer kutlamak için, arenanın içine öldürmek için 1000 devekuşu, 1000 domuz ve 1000 geyik serbest bırakmıştır.
  • Colosseum, Milattan sonra 86 yılında suyla doldurularak deniz savaşları düzenlenmiştir.
  • Arena, seyircileri yağmurdan ve kötü hava şartlarından korumak için üstü beyaz tavana sahiptir.

Şimdi bu tarihi dev yapıyı 360 derece gezmeye hazırsınız 🙂

Ok işaretleri ile ileri geri gidebilir, sağa sola sürükleyerek hareket ettirebilirsiniz.

İyi seyirler.

360 Derece Bursa gezisi için tıklayın

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta