Bursa koronavirüs vaka haritası, Bursa güncel vaka sayısı

Bursa koronavirüs vaka haritası, Bursa güncel vaka sayısı

Türkiye’de koronavirüs pozitif sayısı her geçen gün artarken, Sağlık Bakanlığı illere göre koronavirüs salgın haritasını yayınladı. Bursa koronavirüs Haritası detaylı olarak paylaşılmasa da vaka sayısı güncellendi. Bursa’da en son vaka sayısı kaç merak ediyorsanız hepsi haberimizde…

Bursa’da vaka sayısı arttı ve son rakam: 1754 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 Nisan’da yaptığı basın toplantısı ile koronavirüs salgınına ilişkin güncel bilgiler paylaştı. Vaka sayısı ile birlikte yaşamını yitiren kişilerin sayısınında her geçen gün arttığını belirten Koca, Türkiye’nin koronavirüs salgın haritasını yayınladı. Son bilgilere göre İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak’ta salgın hızlı şekilde ilerlemekte. Şehirlere göre yapılan ilk vaka açıklamasında Bursa’da 135 vaka görülürken, son yapılan açıklamada bu sayı oldukça arttı. 135 olarak açıklanan ilk vaka sayısı 1754 olarak güncellendi.

Bursa’da vaka sayısı arttı ama…

Sağlık bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, vaka sayısının 10 katından fazla arttığı görülürken, iyi haber de geldi. Bursa’da vaka sayısının 135 vaka olarak açıklandığı ilk toplantıda Bursa’da 17 ilçenin 16’sında vaka sayısı olduğu görülürken iyileşenler ile birlikte bugün Bursa’nın 13 ilçesinde koronavirüs vakası var. Yani 3 ilçe koronavirüsten tamamen arındırılmış durumda.

Bursa’da en çok korona virüs nerede var?

7 Nsan’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada 135 olarak açıklanan vaka sayısında Bursa’da en çok vakanın Osmangazi ilçesinde olduğu görülmüştü. Ancak 11 Nisan’da yapılan açıklamada bu değişti. Yapılan son açıklama da Bursa’da en çok vaka sayısı Yıldırım ilçende. 2. sırada Osmangazi, 3. sırada ise Nilüfer vaka sayısında Bursa’da en çok görülen ilçeler.

Bursa’da ilçe ilçe vaka sayısı

Yıldırım: 400 vaka
Osmangazi: 325 vaka
Nilüfer: 220 vaka
İnegöl: 138 vaka
Mustafakemalpaşa: 99 vaka
Gemlik: 92 vaka
Karacabey: 69 vaka
Mudanya: 51 vaka
Gürsu: 40 vaka
Orhangazi: 37 vaka
Kestel: 25 vaka
İznik: 25 vaka
Yenişehir: 24 vaka

Bursa koronavirüs haritası

7 Nisan’da yaptığı basın açıklaması ile Türkiye’nin koronavirüs haritasını halkla paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin en büyük 4. şehri olan Bursa’nın koronavirüs haritasını canlı yayında kısa süreliğine yayınladı. İşte Bursa koronavirüs haritası;

BURSA’DA KORONAVİRÜSTEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

10 Nisan Cuma günü Ak Part Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in yerel bir haber sitesine yaptığı açıklamada kentteki son vaka sayısını açıkladı. Esgin, 135 olarak açıklanan Bursa’daki ilk vaka sayının 10 Nisan itibariyle 1.110 kişi olduğunu, vefat eden sayısının ise 26 kişi olduğunu söyledi.


Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta