Sokağa çıkma yasağında evde ne yapılır? Zamana nasıl geçirilir?

Sokağa çıkma yasağında evde ne yapılır? Zamana nasıl geçirilir?

Dün akşam saat 24:00’e az zaman kala Türkiye’de Bursa dahil 31 büyükşehire sokağa çıkma yasağı getirildi. Hafta sonu geçerli olan bu sokağa çıkma yasağına alışkın olmayan vatandaşların bir çok marketlere ve fırınlara akın etti. Peki 2 gün evde kalacak olan Türkiye, sokağa çıkma yasağında evde ne yapacak? Sokağa çıkma yasağında evde ne yapılabilir nasıl vakit geçirilebilir?

Korona Virüs tehdidi ile hükümet büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan etti ve ülkede bir anda herkes panik haline girdi. 2 günlük sokağa çıkma yasağı bizi neden bu kadar korkuttu bilemiyoruz ama 2 gün evde sevdiklerinizle birlikte yaşamak belki de ailenizle geçirdiğiniz en güzel zaman olabilir. Peki sokağa çıkma yasağında evde ne yapılabilir?

1- Sabah geç uyanın

Evet doğru okudunuz. Eğer home ofis çalışmıyorsanız ki cumartesi pazar zaten tatil günü olduğunu düşünürsek, bugün yapacak pek bir işiniz yoksa, geç uyanın. Yıllardır iş, kahvaltı, brunch, gezi gibi telaşlar ile sabah şöyle uzun uzun uyuyamıyordunuz belki de, bu 2 gün bunun için güzel bir fırsat olabilir. Bugün kendinizi şımartın ve yataktan çıkmayın. Uykunuzu almış olsanız bile keyif yapın.

2- Güzel bir kahvaltı modunuzu yükseltecektir

Uykunuzu güzelce aldıysanız ve tüm o iş temposundan sıyrılıp güzelce dinlediyseniz, kendinizi şımartmak için artık yataktan çıkın. Gitmekten keyif aldığınız o kahvaltı mekanını düşünün. Menüsünde ne vardı? Onları düşün ve kendine ya da ailene şöyle mükemmel bir kahvaltı hazırla. Evde ne varsa artık hepsini düşün. Beyaz peynir, reçeller, bal, zeytin ve fındık ezmesi belki biber ve domates salçaları, tabi hamur işi olmadan olmaz. Hemen hızlıca krep hamurunu da hazırla, eğer ekmek yemek istiyorsan fırını aç ve orada ekmekleri kızart. Taze bile olsa sıcacık ekmek ile güzel bir kahvaltı modunu yükseltecektir.

3- Müzik çalıyor mu ?

Müzik olmadan olmaz. Uyanır uyanmaz kahvaltıyı hazırlamaya başlamadan önce müzik listenizi hazırlayın. Kahvaltıyı hazırlama sürecinde ve kahvaltı sırasında fonta sevdiğiniz müzikler çalarsa kahvaltının tadı daha da artacaktır. Eğer tek başınıza yaşıyorsanız, müziği kulaklık ile dinlemeniz tavsiyemizdir.

4- Evde karantina içeceksiz olmaz

En sevdiğiniz içecek ne? Çay, kahve, oralet, sıcak çikolata, salet, kola, bira? Evde içecek bir şeyiniz umarım ki vardır. Hiç biri yoksa çay ya da Türk kahvesi mutlaka vardır. Kahvaltı sonrası bir Türk kahvesi ya da filtre kahve, eğer malzemeniz varsa 3.nesil bir kahve demleyerek kahvaltının ve müziğin oluşturduğu mutluluk hazzını doruklara çıkarabilirsiniz.

5- Hani şu hep izlemek istediğiniz dizi neydi? Heh işte ona başlamanın tam zamanı

Paniğe ve üzüntüye gerek yok. Çünkü bu günlerde geçecek ve yine sinemalara, kafelere, restoranlara akın akın gideceğiz. En taze kahveleri içecek, en lezzetli yemekleri yiyecek, dostlarla yine aynı masada kadeh kaldıracağız. Saat öğlen olduysa artık internettene dizi izlemenin zamanı geldi. Hani şu adını çok duyduğunuz ama bir türlü işten güçten izleme fırsatı bulamadığınız dizi vardı ya, heh onu izlemenin tam zamanı. Dizi izlemek her halde evde zaman geçirmenin en keyifli yollarından birisidir. Çünkü ilginizi çeken bir diziyi günde 3-4 bölüm izleyebilirsiniz. Bu da sıkılmadan ve keyifle geçirdiğiniz neredeyse 4 saat demektir. 🙂
Eğer hangi dizi tavsiyesine ihtiyaç duyarsanız blog sayfamızda sizin için dizi tavsiyeleri yazdık. Hepsi birbirinden güzel diziler. Severek izleyeceğinize eminiz.

6- Çocuklarınız ile keyifli etkinlikler yapın

Çocuklarınız varsa uzun uzun dizi izlemeniz pek mümkün olmayacaktır. İş,güç, şehir hayatının koşuşturmacası derken belki de çocuklarınız ile doyasıya vakit geçirmeyeli uzun zaman olmuştur. Onu görmekten ya da sevmekten bahsetmiyoruz burada. Onunla bir arkadaş gibi saatlerce vakit geçirmekten bahsediyoruz. Şehirde yaşayan kaç anne bunu yapabiliyor biraz soru işareti. İşte evdeyken ve sokağa çıkma yasağı varken, vaktinizi çocuğunuza ayırabilir, onlarla keyifli etkinlikler yapabilirsiniz. Evde bulunan malzemeler ile çok eğlenceli oyunlar türetmeniz mümkün. Eğer oyun ya da etkinlik bulamıyorsanız, Yoyo Anaokulu‘nun Instagram sayfasını öneriyoruz. Burada uzman eğitmenler ve öğretmenler evde çocuklarınız ile vakit geçirmeniz için size çeşitli etkinlikler anlatan videolar yayınlıyor. Size yardımcı olacaktır.

7- Kitap ya da dergi okuyarak günü değerlendirebilirsiniz

Dergi ve kitap okumak insanın edinmesi gereken güzel hobilerden bir kaçı. Evde mutlaka derginiz vardır. Eğer evde dergi yoksa ya da evdeki tüm dergileri ve kitapları okuduysanız Google üzerinden bir çok derginin güncel sayılarına ulaşabilir, binlerce ücretsiz e-kitabı indirip okuyabilirsiniz. İletişim şirketlerinin de mobil uygulamaları ile binlerce dergiye ulaşabilirsiniz. Mesela Turkcell Dergilik uygulaması içerisinde Turkcellilere özel yüzlerce dergi ücretsiz okunabiliyor. Telefonunuzdan ya da tabletinizden keyifle dergi okutabilirsiniz.

8- Dans edin

Evde çocuklarınızla, arkadaşlarınızla ya da tek başınıza olun, dans etmek tüm sıkıntılarınızı ve düşük modunuzu düzeltecektir. Hadi en sevdiğiniz müziği açın ve hiç figür bilmiyorsanız da dans etmeye başlayın. Daha ilk saniyesinde dans etmek yüzünüzde tebessüme neden olacaktır. Eğer daha iyi dans etmek isterseniz Youtube üzerinden bir çok ücretsiz dans eğitimini evde karantina süresince izleyebilir ve dans yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta