Bursa Tiyatro: Tersine Dünya

Bursa Tiyatro: Tersine Dünya

Bursa’da her hafta bir çok tiyatro oyunu oynanıyor. Siz, en son ne zaman tiyatroya gittiniz? Uzun zaman mı oldu? Peki neden diye hiç düşündünüz mü? Acaba vakit mi bulamıyorsunuz yoksa öyle bir alışkanlığınız mı yok? Nilüfer Kent Tiyatrosu, tiyatroya gidemeyen vatandaşlar için tiyatroyu evlere taşıdı. Tersine Dünya tiyatro oyununu evinizde de keyifle izleyebilirsiniz


Evi çekip çeviren, çocuk büyüten, arada bir de karılarının dayağından nasibini alan erkekler; yoldan geçen oğlanlara laf atmaktan geri durmayıp, kocama yan gözle baktılar diye kavga çıkaran kadınlar olsaydı ne olurdu? Orhan Kemal’in aynı adlı romanından sahneye uyarlanan “Tersine Dünya”; kadın ve erkek rollerini ironik ve eğlenceli bir üslupla tersine çevirerek, gündelik ilişkilerden, namus kavramına bizi cinsiyetler üzerine ezberlerimizle yüzleştiriyor.

Oyunda ‘Kadınlarla erkeklerin rollerini değiş tokuş ettiği bir dünya nasıl olurdu?’ sorusuna cevap veriliyor. ‘Tersine Dünya’ kadın ve erkek rollerini ironik ve eğlenceli bir üslupla tersine çevirerek, gündelik ilişkilerden, namus kavramına kadar bir çok konuda izleyiciyi cinsiyetler üzerine ezberleriyle yüzleştiriyor.

Tersine Dünya oyununu izle

Tersine Dünya oyununu izlemek için tıklayın

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta