Sonbaharda Bursa'da gidilecek yerler

Sonbaharda Bursa’da gidilecek yerler

Sonbaharda Bursa’da gidilecek yerler…
Her mevsim ayrı güzelliğe sahip olan Bursamız, sonbaharın gelmesi ile birlikte yepyeni örtüsüne büründü. Peki sonbahar mevsiminde Bursa’da gezmek için nereye gidilir? Sonbaharda Bursa’da en güzel fotoğraflar nerede çekilir?

Kasım ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, sonbahar mevsimi de yerini kışa bırakmaya hazırlanıyor. Ama doğa fotoğrafçıları bilir ki en renkli ve göze en çok hitap eden fotoğraflar, sonbahar mevsiminde çekilir. Çünkü doğa yeşil ya da kahverengi gibi tek renk olmaktan çıkıyor bu mevsimde. Yerini sarı ile kırmızı arasında bir çok renge bırakıyor. Bu yazımızda Bursa’da sonbahar mevsiminde gezebileceğiniz, bolca fotoğraf çekebileceğiniz yerleri sıraladık.

En çok göç alan şehirler arasında olan Bursa’da, hem iş hem sosyal yaşam hem de pandemi şartları sizi yorduysa ve evde durmaktan sıkıldıysanız, termosunuza taze demlediğiniz çayı ya da kahveyi doldurun. Bu hafta sonu kalabalıklardan uzakta, rengarenk bir doğada yürüyüş yaparak dinlenmenin tam zamanı…

Bursada sonbahar rotaları;

1- Mysia Yolları

Fotoğraf: @highlightingbursa

Adını daha önce hiç duydunuz mu bilmiyoruz ama, Bursa’da eğer kısa ya da uzun yürüyüşler (hiking) yapmak istiyorsanız, Mysia Yolları sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Bursa’nın kırsal alanında kırsal turizmi teşvik etmeyi hedefleyen Mysia Yolları Doğa, Tarih ve Kültür Rotaları, Nilüfer Belediyesi tarafından geliştirildi.

Mysia Yolları’nde neler var?

Mysia Yolları, 850 kilometre uzunluğunda 50 adet treking, bisiklet ve atlı yürüyüş parkurundan oluşuyor. Rotalar, antik Mysia halkından ismini alan tarihi Misi köyünde başlar, MÖ 7. yüzyılda kurulu, bugün Gölyazı turistik köyü olarak bilinen Apollonia antik kentine devam ediyor. Bursa fethinden önce Bitynia bölgesinde Osmanlıların ilk idari merkezi olan Kite (Ürünlü Mahallesi), Uluabat Kalesi ve Kapanca Antik Limanı Mysia Yolları rotaları kapsamında ziyaret edilebilen tarihî mekânların bir kaçıdır.

Mysia Yolları Doğa, Tarih ve Kültür Rotaları Projesi teknik bilgileri:

Toplam 50 adet rota, yaklaşık 850 km uzunluğunda, başta Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Mudanya ilçelerine uzanıyor.
6 etapta 58 km uzunluğunda Trans Mysia Parkurları
21 etapta 301 km uzunluğunda Doğa Yürüyüş Parkuları
18 etapta 518 km uzunluğunda Bisiklet Rotaları
5 bölümde 38 km uzunluğunda Atlı Yürüyüş Parkurları

2- Botanik Park

Fotoğraf: @merveehavuz

Şehrin merkezinden uzaklaşmadan, sonbahar mevsiminde “Bursa’da hafta sonu ne yapılır?” sorusuna herhalde verilecek en güzel cevaplardan birisi Botanik Park olacaktır. Şehrin merkezinde yemyeşil bir doğa ve içerisinde yürüyüş yollarının, Japon, İngiliz ve Fransız bahçelerinin olduğu bir alan Botanik Park… Yaz aylarında evlenen çiftlerin düğün fotoğraflarını çektirmek için en çok tercih ettiği yer olan Botanik Park, sonbahar mevsiminde fotoğraf çekmek veya yürüyüş yapmak isteyenlere kalıyor diyebiliriz. Bursa’da ağaçların arasında fotoğraf çektirmek istiyorsanız, taş yolları ve her 2 tarafı büyük ağaçları ile Botanik Park’a gidebilirsiniz. Yaz aylarında yemyeşil doğa, sonbaharda yerini rengarenk yapraklara bırakıyor. Bu doğa harikasında en güzel fotoğrafı çektirmek ise vereceğiniz pozlara kalmış 🙂

3- Atatürk Kent Ormanı

Ve işte doğa sizi çağırıyor. Bursa’da kısa mesafeli doğa yürüyüşü yapmak istiyorsanız ve Mysia Yolları’na ya da Botanik Park’a gitmek istemiyorsanız, Atatürk Kent Ormanı size istediğiniz huzuru ve dinlenme ortamını sağlayacaktır. Özellikle hafta sonu mangal yapmak isteyenlerin çok sık gittiği yer olan Atatürk Kent Ormanı’nın mangal yapılan alanının 1 alt yoluna indiğinizde sizi dar ve inişli çıkışlı patika yollar karşılayacak. Yol boyu yemyeşil manzaranın üzerinde belediyenin koyduğu kamelyalarda oturabilir, evde demlediğiniz çayı, kahveyi keyifle içebilir, en sevdiğiniz müziği açarak doğa ile başbaşa kalabilirsiniz. Şehirden çok uzaklaşma istemiyor ama insan ve araba sesinden uzaklaşarak doğayı dinlemek istiyorsanız, Atatürk Kent Ormanı sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

4- Balat Kent Ormanı

Fotoğraf: @yaprakdiyeti

Atatürk Kent Ormanı’ın biraz küçüğü olan Balat Kent Ormanı’da kısa yürüyüşler yapmak, oturup dinlenmek için uygun bir alan. Balat’ın merkezi sayılan bir yerde bulunan Balat Kent Ormanı içerisinde çeşitli etkinlikler, tiyatro ve konserlerin yanı sıra festivallerde gerçekleşmektedir. Sonbahar mevsiminde evden biraz olsun uzaklaşıp nefes almak isterseniz ve Balat’a yakınsanız, tercih edebileceğiniz güzel bir yer.

5- Dudaklı Ağaçlı Yol

Fotoğraf: @ferhandemirel59

Sosyal medyada bir çok kez görmüşsünüzdür 2 tarafı ağaçlarla çevrili uzuuuuun bir yol. İşte orası Dudaklı Köyü’nde bulunan ve adını da köyden alan Dudaklı Ağaçlı Yol’u 🙂 Yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki çınar ağaçlarından oluşan bu uzun ağaç koridoru şehre çok yakın sayılabilecek bir konumda. Kestel’e bağlı Gölbaşı, Dudaklı Köyü ve köyün devamında her iki tarafında tarihi çınar ağaçlarıyla dolu Çınarlı Yol da özellikle sonbahar mevsiminde hem çok güzel fotoğraflar çekebilir hem de sosyal medyada paylaşabileceğiniz çok estetik fotoğraflar çektirebilirsiniz 🙂 Yaklaşık 1,5 kilometre önünüzde. Bursa’ya yalnızca 22 kilometre uzaklıktaki Çınarlı Yol’da attığınız her adımda güzelliklerle dolu bir masal diyarına biraz daha yaklaştığınızı hissediyorsunuz. Dört mevsim size farklı manzaralar sunan Çınarlı Yol, özellikle sonbaharda eşsiz bir güzelliğe bürünüyor.

6- Karacabey Longozu

Fotoğraf: @life_photography16

Altınızda araba varsa ve yol gitmeyi seviyorsanız fotoğraf makineniniz şarjını tam doldurun. Semaverinizi hazırlayın. Çünkü dünyayı kendine hayran bırakan bir doğa sizi çağırıyor. Tabi ki bu yerin adı; Karacabey Longozları…
Türkiye’de sayılı olan longoz ormanlarının belki de en güzeli Bursa’da yer alan Karacabey Longozlarıdır. Yemyeşil bir doğa, bir çok yabani hayvanın ve tabi suyun içinde büyüyen ağaçlar… Bursa’da yaz kış kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan ve gidenleri kendisine hayran bırakan Karacabey Longozları, bahar aylarında misafirlerini kendisine hayran bırakıyor. Eğer kış kampı yapmayı seviyorsanız, Karacabey Longozlarına tam bir hafta sonu ayırın deriz. Zira doğası sayesinde kendinizi amazonlarda hissedebilirsiniz. Canınız sıkılırsa longoza çok yakın mesafede bulunan Karacabey Boğazı’na giderek sahil boyunca yürüyüşte yapabilirsiniz.

7- Ericek Göleti

Gürsu’nun Ericek Köyü’ne 3 km uzaklıkta olan Ericek Göleti’nde sizi güzel bir doğanın yanı sıra bir çok aktivite bekliyor olacak. Katırlı Dağları’nın eteklerinde sulama amacı ile oluşturulmuş yapay bir gölet olan Ericek Göleti, Bursa’nın merkezine 36 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ericek Göleti’nin çevresinde uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, Adrenalin Park’ta eğlenebilir, Bungalov Evleri’nde ya da kamp yaparak konaklayabilirsiniz.

9- Kazancı Gölü

Fotoğraf: @gulayckasap

Bursa’da her mevsim ayrı güzel olan diğer bir göl ise Kazancı Köyü’nde bulunan Kazancı Gölü… Son yıllarda sosyal medyanında etkisiyle popülerliği hızla artan Kazancı Gölü’nde doğa yürüyüşlerinin yanı sıra at binebilir, kamp yapabilir ve daha önce tatmadığınız lezzetleri tadabilirsiniz. Kazancı’ya gittiğinizde karnınız acıkırsa ve yeni lezzetler tatmaktan keyif alıyorsanız, bölgede bulunan restoranda boşnak böreğini mutlaka yemelisiniz. Günlük yapılan ve çok ilgi gördüğü için kısa sürede tükenen Boşnak böreğini yiyerek gününüzü taçlandırabilirsiniz 🙂


Bu yazılar ilginizi çekebilir


Bursa bilgin test etmek istersen, senin için hazırladığımız 6 testi çözebilirsin 🙂

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta