Bursa'da bu hafta ne yapsak diyenlere, Bursa'da yapılacak 5 şey tavsiyesi - 4

Bursa’da bu hafta ne yapsak diyenlere, Bursa’da yapılacak 5 şey tavsiyesi – 4

‘Bursa’da yapılacak şeyler’ listemize devam ediyoruz. Bursa’daki kafe, restoranları tavsiye ettiğimiz tavsiye yazılarımızın yenisi ile birlikteyiz.
Bu yazımızdaki listemizde yer alan başlılar;
– Bursa’da bu hafta yapılacak aktivite/etkinlik
– Bursada gidilecek kafe tavsiyesi,
– Bursada gidilecek restoran tavsiyesi,
– Bursada gidilecek tatlıcı tavsiyesi,
– Bursa’da gezilecek müze tavsiyesi,

Konsere gitmeyi özlediniz mi ya da arkadaşlarınızla birlikte etkinlikler yapmayı? Bursa kahvaltı mekanlarına gidip, doya doya serpme kahvaltı yiyerek güne güzel başlamayı. Biz hepsini çok özledik. Bursa’yı yaşamayı çok özledik. Umarız en kısa zamanda tedbirli şekilde yasaklar kalkar ve eski sosyal yaşamımıza geri döneriz. Bu hafta Bursa’da yapılacak şeyler listemizde müze, kafe ve Bursa’nın doğal güzelliklerinin dışında yeni bir bölüm ekledik. Evde sıkılan kişilere arkadaşları ile birlikte gidebilecekleri etkinlikler tavsiye edeceğiz. Bursa’da bu hafta sınırlı da olsa arkadaşlarımız ile ne yapabilir, nereye gidebilir, ne yer, ne içeriz, nerede eğleniriz?

Bursa’da bu hafta nereye gidilir?

Bursa Paintball

‘Bursa’da bu hafta ne yapsak’ listemizin 1. numarasında çok eğlenceli bir aktivite var. Arkadaşlarınızla birlikte etkinlik yapmayalı çok uzun zaman oldu değil mi? İşte bu hafta o özlemi gidermenin, biraz koşup eğlenmenin, toza toprağa karışmanın, uzun zaman sonra biraz anı biriktirmenin tam zamanı. Bursa’da pandemiden dolayı her yer kapalıyken, işte size çok eğlenceli bir grup aktivitesi; Painball.
Daha önce hiç paintball oynamadıysanız evde sıkıldığınız bu günler, yeni etkinlikler keşfetmek için doğru zamanlar.

Paintball Nedir?

Paintball, kişilerin açık arazide ya da kapalı bir ortamda, ister bireysel olarak isterse takımlar halinde rakipleri ile boya savaşı yaparak birbirlerini yenmek için yarıştıkları bir spordur. Oyuncular paintball tabancaları tarafından fırlatılan içi suda çözünür boya dolu jelatin kapsüller ile rakiplerini vurarak oyunda ilerler.

Bursa’da paintball oynamak için nereye gidilir?

Özel kıyafetler ve kask takılarak oynanan Paintball, sizi tüm streslerinizden arındıracak. Çok eğleneceğiniz için çok da anı biriktirecek, çok gülecek ve tekrar gitmek isteyeceksiniz. Size bu hafta Bursa’da paintball denildiğinde aklımıza ilk gelen yer olan Balat Boya Savaşları‘nı tavsiye ediyoruz. Balat ormanında, ağaçların arasında izole bir alanda oynayacağınız paintball ile hem takım olmanın keyfini yaşayacak hem de bolca kahkaha atacaksınız 🙂
Kişi başı fiyat: 45 TL’dir. 45 TL içerisinde 50 adet boya topu bulunmaktadır. İlave 50 adet boya 15 TL’dir.

Bursa’da kafe tavsiyesi

Blooming Brothers Garden

‘Bursa’da bu hafta ne yapsak’ listemizin 2. numarasında çok konsept bir mekana var.
Çok uzun zamandır bir kafenin gölgesinde oturamıyoruz. En kısa zamanda kafe, restoran ve barların açılmasını temenni ettiğimiz bugünlerde, Blooming Brothers mekanını erken açtı 🙂 Tabi ki içeride oturamıyorsunuz ama Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde yeni açtığı şube öyle bir yerde ki, kafe özlemi çekenlere bu özlemi giderecek türden. Mekan, tarzı ile daha sizi uzaktayken kendisine çekiyor. Konsepti ve lezzetli kahvelerinin yanı sıra Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde şubesinin önünde geniş bir yeşil alana bulunuyor. Kapın kamp sandalyenizi ya da çimlere oturmanın keyfini yaşayın, alın Blooming Brothers Garden’dan kahvenizi, anın tadını çıkarın. Mekanın içinde oturmak yasak olsa da zaten bir çoğumuz bahçesi olan mekanlarda, bahçede oturmuyor muyuz? İşte mekanlar açılana kadar size iyi bir adres; Blooming Brothers Garden

Bursa kahvaltı mekanı- restoran tavsiyesi,

Beltway Kahvaltı & Et Evi

Size pandemi sürecinde de Bursa’da serpme kahvaltıya gidebileceğiniz mekanlar var desek ne derdiniz? Eğer serpme kahvaltı sevdalısı biriyseniz ya da serpme kahvaltıyı çok özleyenlerdenseniz, eminiz ki çok heyecanlanacaksınızdır. Evet Bursa’da serpme kahvaltı yapabileceğiniz mekan var. Hem de çok uzak değil. Ama toplu taşıma ile ulaşmak pek mümkün değil. Şehirler arası yollarda bulunan dinlenme tesisleri hala hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu yazımızda bunlardan bir tanesini size tavsiye edeceğiz. Bursa- İzmir Otoyolu üzerinde bulunan Oksiyen Dinlenme Tesislerindeki Beltway Kahvaltı & Et Evi, hizmetine ara vermeden misafirlerine hem yemek hem de serpme kahvaltı sunmaya devam ediyor.

Bursa tatlıcı tavsiyesi

Eklerci Ümit Balat şubesi

Bursa’yı meyveli ekler ile tanıştıran marka olan Eklerci Ümit, geçtiğimiz hafta Nilüfer’in gelişen bölgesi Balat’ta 3. şubesini hizmete açtı. Uzun yıllardır Bursa’yı farklı tatlardan ekler ile buluşturan, her yiyenin tekrar tekrar yemek istediği, lezzetli ellerden çıkan ekler artık Balat’ta. Fsm Bulvarı ve Ata Bulvarı şubelerinin ardından 3. şubesini Balat’a açan Eklerci Ümit, Bursa’da ekler denildiğinde akla gelen ilk marka olmaya devam ediyor. Eğer yolunuz Balat’a düşer ve canınız ekler çekerse, Eklerci Ümit’e uğramanızı tavsiye ediyoruz. Güler yüzlü personeli ve seçim yapmakta zorlanacağınız kadar çok çeşitten oluşan ekler menüsünü sizi lezzetleri kadar mutlu edecek.

Bursa gezilecek müze tavsiyesi,

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi

Son yıllarda Bursa’ya değer katan yapılardan olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni henüz gezmediyseniz, 2021’de yapılacaklar listesinde ilk sıraya yazın. Osmangazi Belediyesi tarafından temelleri atılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanın en büyük tam panoramik müzesi konumunda. Bursa için özel olan 6 Nisan 1326 gününü, görsel olarak günümüze taşıma ve müze ziyaretçilerine o günü yaşatma amacıyla hayata geçirildi.

   Dünya’nın en büyüğü Panorama 1326

   42 metre kubbe çapıyla dünyanın en büyük kubbeli panoramik müzesi olan Panorama 1326, toplamda 16 bin metrekare alan üzerine inşaa edilmiştir. 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Nerede?

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta