Sümbüllü Bahçe Konağı Yenileniyor

Sümbüllü Bahçe Konağı Yenileniyor

Eşsiz manzarası ve muhteşem mimarisiyle yerli ve yabancı turistler ile Bursalı müdavimlerinin buluşma noktası olan Sümbüllü Bahçe Konağı, Osmangazi Belediyesi tarafından kapsamlı bakımdan geçiriliyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Pandemi nedeniyle kapalı olan tesisimizde, süreci fırsata çevirip kapsamlı bir tadilat gerçekleştiriyoruz. İnşallah Ramazan ayı ile birlikte hastalık sürecinden kurtulup, tesisimizi bayramla birlikte yeniden hizmete açarız” dedi. Sümbüllü Bahçe Konağı, Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği altı ayrı yapıdan oluşan, 1921 yılında Bulgaristan’dan Bursa’ya göç eden Vehbi Rasim Dağlı’nın yaptırdığı, bahçedeki sümbüller ve çiçeklerden dolayı Sümbüllü Bahçe Konağı olarak bilinen bir yapı. Tophane sırtlarında bulunan ve sahip olduğu konum ve mimari şıklığı ile Bursa’nın simgelerinden biri haline gelen Sümbüllü Bahçe, 2011 yılı Mayıs ayında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkılarıyla Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa kültür hayatı ve turizmine kazandırıldı.

10 Yıllık Bakımdan Geçiyor

Bugüne kadar pek çok fotoğraf öyküsüne konu olan, eşsiz manzarasının yanında sunduğu cafe ve restoran hizmeti ile fark yaratan Sümbüllü Bahçe Konağı, 10 yıl aradan sonra kapsamlı bir tadilattan geçiriliyor. Pandemi süreci nedeniyle bir yıldır kapalı olan tesiste Mart ayında başlattıkları çalışmanın tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Pandemi sürecinde, birçok işletme ve sosyal tesis kapalı. Bizler de bunu fırsata çevirerek, sosyal tesislerimizde kapsamlı bir bakım, tadilat ve boya işleri gerçekleştiriyoruz. Sümbüllü Bahçe Konağımız, mimarisi ve konumu itibariyle Bursa’nın sembollerinden olmuş bir yapı. Bursa’yı ziyaret eden yerli yabancı tüm konukların mutlaka uğradıkları, Bursa insanımızın da vazgeçilmez mekanı olan Sümbüllü Bahçe Konağı, 10 yıldır hizmet veriyor. Pandemi nedeniyle kapalı olan tesisimizde, süreci fırsata çevirip kapsamlı bir bakım çalışması gerçekleştirdik” dedi. Mart ayında başlattıkları çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bakım, tadilat ve boya çalışmaları kapsamında Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ahşap doğramalar, zemin, tavan ve saçaklar zımpara yapılıp boya ve koruyucu cila uygulaması yapıldı. İç ve dış cephenin tamamında boya ve tadilat yapıldı. Kafe kısmının taban döşemeleri yenilendi. Sur üzeri harpuştalar yenilendi. Bahçedeki zemin kaplamalar ile çatı kiremitlerine kadar Sümbüllü Bahçe Konağı tepeden tırnağa elden geçirildi. Artık son rötuşları yapılıyor.

[wpmp_by_id id=”21075″]

Osmangazi Belediyesi’nin diğer haberleri için tıklayın

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta