Yasaklardan sonra Bursa'da gidilecek kafe, restoran ve gezi tavsiyesi

Yasaklardan sonra Bursa’da gidilecek kafe, restoran ve gezi tavsiyesi

Ülke olarak ilk defa hayatlarımız bu kadar kısıtlandı. İlk defa bu kadar süre birbirimizi özledik ve sosyal yaşama hasret kaldık. Peki Bursa’da yasaklar bitince ne yapacaksınız? BiBursa.com olarak Bursa’da gidebileceğiniz kafe, restoran ve gezi tavsiyeleri vermeye devam ediyoruz.

Bursa’da yasaklar bitince ilk nereye gideceksiniz? O kadar uzun zaman oldu ki ya eski gittiğiniz yerleri anımsayacak ya da Google’da Bursa’da gidilecek kafeler diye aratacaksınız 🙂 BiBursa.com olarak yasaklar bittikten sonra Bursa’da ne yapsak diyenler için hazırladığımız biraz tatlı, biraz kahve ve kahvaltı, birazda gezip kafa dağıtmanıza yardımcı olacak mini bir rehber hazırladık.

Ne çok evde kaldık. Evde kalmanın yanı sıra, bu sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz 3. bayram oldu. 3 bayramdır, bayram ziyaretleri yapamıyor, sevdiklerimiz ile bayramlaşamıyoruz. 29 Nisan 19 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya giden Türkiye, evde kalmanın başarısını düşen vaka sayıları ile aldı. Özellikle çalışmayan ya da evde çalışanlar için oldukça zor, bunaltıcı ve sıkıcı geçen tam kapanma boyunca bizim aklımızda hep şu vardı; “Yasaklar bitince ne yapalım” Çünkü 4 duvar arasından çıkmayı, nefes almayı, doğada yürümeyi, denizin o ferahlatan kokusunu özledik. Tarihi ya da kültürel yerleri gezmeyi, arkadaşlarımızla 2 kadeh sohbet etmeyi özledik. BiBursa.com olarak tam kapanma sonrası Bursa’da ne yapalım diyenler için özel içerik hazırladık. İyi okumalar 🙂

Han 16 / Bursa Kahvaltı Tavsiyesi

Atların gezdiği yemyeşil bir ortamda Bursa’da serpme kahvaltı yapma fikri sizi bilmiyoruz ama bizi çok heyecanlandırıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince en çok özlenen şey herhalde sevdiklerimizle birlikte dışarıda kahvaltı yapmatır. Yasaklardan sonra yemyeşil bir ortamda sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar, mutlu zamanlar geçirebilmeniz, lezzetli kahvaltı yapabilmeniz için Han16’yı tavsiye ediyoruz. Kayapa’da hizmet veren Han16’da kahvaltının yanı sıra birbirinden leziz yemeklerin, İtalya’dan Meksika’ya uzanan dünya mutfağından yerel lezzetlere birçok yemeği yiyebilir, çocuklarınızla birlikte binicilik deneyimi yaşayabilirsiniz.

A Roasting Lab / Özlüce Kafe Tavsiyesi

Her yıl kahveye olan tutkumuz daha çok artıyor. Türkler için çay tiryakisi deselerde aslında Osmanlı Devleri çaydan çok uzun zaman önce kahve ile tanışmıştır. Kaç ülkenin kahve içebilmek için yediği yemeğe kahve altı yani kahvaltı demişliği vardır ki. Kahve yüzyıllar içerisinde o kadar evrildi ve nitelikli hale geldi ki, artık içtiğimiz kahvenin şekerli olup olmamasının yanında daha bir çok özelliğe dikkat ediyoruz. Bu da bize 3. nesil kahveciler ile tanıştırdı.
Özlüce’de kafe ya da Özlüce’de 3. nesil kahveci olarak nereye gitsek diyenler için çok lezzetli bir haberimiz var. Çünkü, Bursa’nın en lezzetli çekirdeklerini kavurarak nitelikli kahve severlere sunan A Roasting Lab, ilk şubesini Özlüce’de hizmete açtı. Son yıllarda ilginin arttığı 3. nesil kahvecilerin en iyi örneklerinden olan A Roasting Lab’ta dünya kahvelerini keyifle içebilirsiniz. Kendi tesislerinde kavurdukları kahve çekirdeklerini taze taze sunan ve A Roasting Lab’a giderek lezzetli kahve içmenin hazzını yaşayabilirsiniz.
3. nesil kahve nedir merak ediyorsanız tıklayınız,

Le Profitti Coffee / Bursa Tatlı Tavsiyesi

Bursa’da tatlı denildiğinde sizi bilmiyoruz ama bizim aklımıza gelen ilk yer Le Profitti oluyor. Tatlıya hayır diyemeyenlerdenseniz ve yasaklar bitse de gidip şöyle doyasıya farklı tatlılar yesem diyorsanız ve henüz Le Profitti Coffee ile tanışmadıysanız, rotanızı Beşevlere çevirin. Birbirinden lezzetli tatlı çeşitlerini taze taze yerken, sosyal medyada paylaşmak için de bir çok fotoğraf da çektirebilirsiniz 🙂 

Bursa Botanik Park / Doğa ile iç içe bir gezi

Hem yetişkinler hem de çocuklar için tam kapanma oldukça zor geçti. Özellikle çocuklu aileler, çocuklarını dışarı çıkaramadıkları için çocukların sıkıldıklarını ve davranışlarının değiştiğini söylüyor. Hadi o halde, yasaklar bittiğine göre sosyal mesafeye dikkat ederek kafe, restoranların yanı sıra doğaya da kaçmanın tam zamanı. Eğer çok uzak yerlere gitme fırsatınız yoksa sevdikleriniz ile birlikte Botanik Park’a giderek yürüyüş yapın, hayvanat bahçesinde çocuklarınızın keyifli bir gün geçirmelerini sağlayın. O yasakların getirdiği bunalımı doğa ile iç içe olarak üstünüzden atın. 

Levrek Mudanya / Bursa Meyhane Tavsiyesi

Yasaklardı, pandemiydi Ramazan ayı kapanmasıydı derken arkadaşlarımızı ve onlarla birlikte eğlenmeyi çok özledik. Şöyle denize karşı güzel ve lezzetli bir mekanda, hoş sohbet eşliğinde güzel vakit geçirmek isteyenler için Levrek Mudanya tavsiyemizdir. Birbirinden lezzetli mezeleri, deniz manzarası ve güler yüzlü personeli ile Levrek Mudanya’da sevdiklerinizle doyasıya sohbet ederek eğlenebilir, kapalı kalınan günlerin acısını çeşit çeşit mezeler, içecekler ve manzara ile çıkarabilirsiniz.

Bursa’da ne yesek?

Türkiye’de herkes sanıyor ki Bursalılar hep Bursa kebabı yani İskender yiyor 🙂 Bu kadar süre kapalı kalınca her şeyi özledik ama Bursa kebabını, cantığı, sıcak sıcak tahinli pideyi tabi Ramazan ayının olmazsa olmazı Kayhan’da pideli köfte yemeği çok özledik. Eğer sizde Bursa’ya özgü yemekleri özlediyseniz, yasaklar biter bitmez gidilecekler listesine favori mekanlarınızı eklemeyi unutmayın. 

Spor yapın


Yasaklar boyunca kilo alanlardansanız ve yaz geldi şimdi ne yapacağım diye düşünüyorsanız, spora başlamanın tam zamanı. Hem evde geçen günlerin sıkıntısını atmak hem de fit bir vücuda kavuşmak için spor olmazsa olmazlarınız arasında yerini almalı. Koşmak, yüzmek, at binmek, fitness gibi sporları yaparak vücut sağlığınızı koruyabilir, moralinizi ve enerjinizi yükseltebilirsiniz.

Kampa gidin

Haftalar süren yasaklardan sonra tatil için otele mi gideceksiniz yoksa kendinizi doğaya mı bırakacaksınız? Eğer birkaç kere tatile çıkma fırsatınız varsa ve doğayı seviyorsanız önceliğinizi kampa verin. 4 duvar arasından çıkıp yeniden otelde 4 duvar arasında girmektense doğada biraz vakit geçirin. Belki bir hafta sonunuzu sevdiklerinizle birlikte kamp yaparak doğada geçirebilir, kuş seslerinin, denizin ve yemyeşil doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta