Bursa'da bu hafta ne yapsak?-10 / Bursa kafe-restoran tavsiyesi-10

Bursa’da bu hafta ne yapsak?-10 / Bursa kafe-restoran tavsiyesi-10

Yasaklar bu hafta tamamen bitiyor ve pazar günleri de olmak üzere her yer açılıyor. Bursa’da eğlence başlıyor. Bursa’da bu hafta ne yapsak serimizin 10.su ile karşınızdayız.

“Bursa’da bu hafta ne yapsak” BiBursa.com olarak Instagram’dan bize en çok sorduğunuz sorulardan bir tanesi bu. Bizlerde size düzenli olarak Bursa’da ne yapabileceğinizi haftalık olarak hazırladığımız tavsiyeler hazırlıyoruz. “Bu hafta Bursa’da ne yapılır” diyenler için hazırladığımız 5 maddelik yeme, içme, eğlenme ve gezi tavsiyesi…

Yasaklar kalkıyor, Bursa yine eğlenceye doymaya hazırlanıyor. 1 Temmuz itibariyle artık pazar günleri de dışarıya çıkabilecek, gece 24:00’e kadar müzik eşliğinde sevdiklerimizle birlikte eğlenebileceğiniz. Gece 24:00’e kadar dışarıda vakit geçirmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki, çoğu kişi gibi biz de Bursa’nın ışıklı, bol müzikli ve eğlenceli gece hayatını özlediğimizi hissediyoruz. Gündüz sıcaklardan bunaldığımızda gecenin serinliğinde elimizde kahvemiz yürümek, hadi bir şeyler içelim dediğimizde saat 21:00 mekanlar kapandı dememek ve eve gerçekten gece dönmeyi çok ama çok özledik. Yeniden bir masanın etrafında, eğlenceli müzikle eğlenmenin tam zamanı.

1- BURSA SERPME KAHVALTI TAVSİYESİ: SEÇKİN GARDEN

Hafta içi ya da hafta sonu Bursa’da serpme kahvaltı yapabileceğiniz lezzetli bir yer arıyorsanız, size yepyeni bir işletme tavsiye ediyoruz. Seçkin Garden…

Adını ilk defa duymuş olabilirsiniz çünkü Bursa’da yeni açılan mekanlardan bir tanesi. Bursa merkezde nefes alabileceğiniz, kendinizi yemyeşil bir parkın içerisinde yürürken bulabileceğiniz nadir yerlerden bir tanesi olan Hüdavendigar Kent Parkı diğer adı Mihraplı Parkı içerisinde hizmet vermeye başlayan Seçkin Garden, hem mekan hem de serpme kahvaltı konusunda beklentilerinizi karşılayacak nitelikte. Bursa Osmangazi’de önce güzel bir serpme kahvaltı yapıp sonra da biraz yürümek, hatta bisiklet binmek isteyenler için Seçkin Garden’ı tavsiye ediyoruz. Serpme kahvaltı menüsü oldukça zengin ve lezzetli. Personel güler yüzlü olduğu kadar ilgili ve pratik. Bir serpme kahvaltıdan ne beklerseniz, Seçkin Garden’da fazlasıyla mevcut. Kahvaltı sonlarında gelen meyveler de oldukça taze, lezzetli. 35 çeşitten oluşan serpme kahvaltı da çay sınırsız, meyve tabağı ise ikram olarak sunuluyor.
Hüdavendigar Kent Parkı’nın Mihraplı Camii tarafından ilk girişte sizi karşılayan Seçkin Garden’da kahvaltı yaparak güne keyifle başlayabilirsiniz.

Seçkin Garden’ın serpme kahvaltısınde ne var?

Ezine peynir, Burgu peynir, Köy peynir, Kaşar peynir, Siyah zeytin, Yeşil zeytin, Biberli zeytin, Sele zeytin, Zeytin salatası, Acuka, Bal, Tahin, Pekmez, Tereyağ, Domates, Salata, Biber, Sosis, Patates, Sigara böreği, Galete, Tahinli, Pide, Simit, Sucuk, Salam, Yumurta, Kaşarlı mantar, 4 çeşit mevsim meyvesi, 4 çeşit mevsim yeşillikleri

Seçkin Garden’da 2 kişilik serpme kahvaltı 100 TL’dir

Seçkin Garden nerede ve nasıl gidilir? İncelemek için tıklayınız; Seçkin Garden

2- BURSA’NIN EN LEZZETLİ ÇİKOLATA KAFESİ

Çikolata sevenler için müjdemiz var, Bursa’da çikolata kafe arıyorsanız, Özlüce’de hizmete açılan çikolata kafe Louis Chocolate Cafe ile tanışmaya hazır olun.

Bursa’da misafirlerine el yapımı Belçika çikolatası ile lezzetli tatlılar sunan Louis Chocolate Cafe, hem tatlıları hem de mekanın mimarisi ile dikkat çekiyor. Bursa’da çikolata kafe arayanlardansanız, Özlüce’de hizmet veren Louis Chocolate Cafe’ye gidebilirsiniz.

Bursa’da sosyal yaşamın en hareketli olduğu yerlerden Özlüce’de çikolata kafeler arasında hem en yenisi hem de en lezzetlisi ile tanışmaya hazır olun. Mavi ve beyazın birlikte kullanıldığı işletmenin iç mimarisi oldukça güzel ve ferah… Mekana adımınızı attığınız anda sizi güler yüzüyle karşılayan işletme, tatlı seçiminde de sizlere oldukça yardımcı oluyor.

Bursa’da çikolata severlerin yeni lezzet durağı

Bir mekan düşünün ki, içeri adımınızı attığınız anda sizi taze çikolatalar ile birlikte lezzetli kahvenin heyecanlandıran kokusu karşılıyor olsun. Şimdi de en sevdiğiniz tatlının üzerine, en kaliteli Callebaout Belçika Çikolatası dökülerek servis edildiğini düşünün… Hem görüntüsü hem lezzeti hem de tazeliği ile bir tatlıdan arayacağınız her şeyi size sunan Louis Chocolate Cafe’de günün her saati keyifli vakit geçirebilir, lezzetli tatlılar yiyerek, iyi kahve içebilirsiniz.

Louis Chocolate Cafe nerede ve nasıl gidilir? İncelemek için tıklayınız; Louis Chocolate Cafe

Sayfadaki reklamlardan 1 tanesine tıklayarak bize destek olabilirsiniz 🙂

3- BURSA RESTORAN TAVSİYESİ

Bursa Alkollü Restoran / Meyhane Tavsiyesi;

Doyasıya eğlenmenin zamanı gelmedi mi artık? Hem lezzete hem de sohbete doyacağınız nezih ve butik bir işletme ile tanışmaya hazır olun. Tufi Rum Meyhanesi
Alkol almayı seviyor ve yanında lezzetli balıklar ile birlikte mezeler yemek de istiyorsanız Tufi Rum Meyhanesi’ni tavsiye ediyoruz. Özlüce’de bir aile işletmesi olan Tufi Rum Meyhanesi, sunduğu her yemeği ve mezeyi kendi elleri ile yapan güzel bir işletme. Özellikle ahtapot seviyorsanız, Tufi Rum Meyhanesi’nde çeşit çeşit ahtapot yemeklerini tadabilir, alkolünüzün yanında keyifle yiyebilirsiniz. Tufi Rum Meyhanesi’nde rakınız bitmezse, müdavimleri için oluşturduğu dolapta adınızla etiketleyerek bir sonraki gelişinize kadar saklıyor. Bu da küçük mü içsek yoksa büyük mü içsek diye kararsız kalanlar için güzel bir uygulama…

Bursa Alkolsüz Restoran Tavsiyesi;

Türk Sofrası Beyran’da Kuzu Şahane yemeği

Kırmızı et seviyor musunuz? Peki etinizi sıradan şekilde pişirilmesinin dışında farklı pişirilme hem de sunum şekilleri ile servis edilmesini seviyor musunuz? Sizi Bursa merkezde Soğanlı Mahallesi’nde Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi’ne 5 dk mesafede çok lezzetli bir restoran ile tanıştırmak istiyoruz. ..
Menüsünde 100 den fazla çeşit ile misafirlerine hizmet veren Türk Sofrası Beyran’da farklı tatlarda yemekler yiyebilirsiniz. Türk Sofrası Beyran’da ne yiyebilirsiniz diye merak edenlere ise özel ürünü olan ve tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz bir yemek tavsiye ediyoruz. Kendi deyimleriye “Türk Sofrası’ndan bağımlılık yaratan bir lezzet “Kuzu Şahane”

4- BURSA’DA KAMP TAVSİYESİ

Fotoğraf: @omeryavuztr

 Bursa’da sıcaklar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Bir çok kişi tatil planı yaparken, şehirden uzaklaşamayanlar kendinlerini doğaya atma planları yapıyor. Hafta sonu arkadaşlarınızla birlikte güzel bir doğa yürüyüşü ya da kamp yapmak isterseniz size Bursa’da kamp yapılacak az bilinen bir yer tavsiyesinde bulunmak istiyoruz; Ketenlik Yaylası
Uludağ’ın yamacında bulunan Bağlı ve Soğukpınar köylerini geçtiğinizde karşınıza çıkan 1440 metre rakıma sahip Ketenlik Yaylası, Bursa’ya 49 km uzaklıkta bulunuyor. Özel araç ve köylere kadar giden minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Sakin ve kuş cıvıltıları eşliğinde kamp yapmak isteyenler için yeşil bir alternatif olan Ketenlik Yaylası, oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip. Yakınındaki Aras Şelalesi trekking yapmak için harika bir yer!
Yol üstündeki köylerden alabalık alabilir, ateş yakıp serin akşamlarınızı ısıtabilir (dikkatli bir şekilde ve söndürmek şartıyla) ya da keyifli bir mangal yapabilirsiniz.

Sayfadaki reklamlardan 1 tanesine tıklayarak bize destek olabilirsiniz 🙂

5- BURSA AKTİVİTE TAVSİYESİ / NİLÜFER CAZ TATİLİ

28 Haziran Pazartesi Halil İbrahim Işık Band

  • Türkiye cazının önemli isimleriyle birlikte 2020 yılında yayınladığı albümü Ba-Be’de yer alan eserleri 28 Haziran Pazartesi günü Bursalı caz severler ile buluşuyor.
    Yer: Balat Atatürk Ormanı

29 Haziran Salı Aydın ESEN

  • Sanatçı, fussion caz ve post-bop’u elektronik unsurlarla renklendirdiği emprovizasyonlarıyla Nilüfer Caz Tatili ’nde.

30 Haziran Çarşamba Jef Giansly Quintet / Gazzip Project

  • İstanbul’da yerleşik bulunan Fransız piyanist Jef Giansily, gerek grup lideri gerek grup üyesi olmak üzere çeşitli topluluklarda düzenli olarak yer almaktadır.

1 Temmuz Perşembe Oktay Temiz & Oriental Wind / Su İDİL

  • Sayısız projeye imza atmış Türkiye’nin ve dünyanın sayılı vurmalı çalgılar ustalarından olan Okay Temiz, 60’lardan bu yana yaptığı projeleriyle doğu müziğini -Türkiye, Hindistan, Afrika…- cazla harmanlayarak sentez müziğinin öncülerinden biri oldu. Henüz “dünya müziği” kavramı bilinmiyorken senelerce bu müziği icra etti. Bugüne dek 3000’den fazla performansa imza attı. 300’den fazla festivale katılıp, çok sayıda albüm kaydetti.

3 Temmuz Cumartesi Barabar

  • Barabar, Türk Halk Müziği melodilerini Batı müziği enstrümanları ve altyapısıyla düzenledikleri canlı performans kayıtlarından oluşan “Memleket Nere?” adlı albümde yer alan türkülerle festival izleyicisiyle buluşuyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir…

Sayfadaki reklamlardan 1 tanesine tıklayarak bize destek olabilirsiniz 🙂

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta