Bursa'da gidilecek mekanlar 2023

Bursa’da gidilecek mekanlar 2023

Bursa’da gidilecek mekanlar arıyorsanız, BiBursa.com yanınızda. Artık düzenli olarak sizlere, her ay gitmeniz gereken mekan tavsiyelerinde bulunacağız. İşte, Ocak ayında Bursa’da gidilecek mekanlar ;

Sürekli aynı kafe, restoranlara gitmekten sıkıldınız ve yeni, farklı, konsept mekanlar arayışındaysanız bu yazımız tam size göre. Çünkü BiBursa.com olarak bizim hoşumuza giden 5 mekanı sizler için listeleyeceğiz.

Tek başınaysan mekan seçimi yapmak kolaydır ama arkadaş grubuyla bir etkinlik yapacaksanız, mekan seçimi zorlaşır. Herkesin beklentisi farklıysa, mekan seçmek daha da zordur. BiBursa.com olarak içinde herkese uygun lezzetler barındıran, sıcacık mekanlar tavsiye etmeye devam ediyoruz. Bursa’da gidilecek mekanlar listesinin 1.sinde konsept mekanların yanı sıra lezzetli yemekler yiyip içecekler içebileceğiniz mekanlar oldu.

1- Pieta

Aralık 2022’de Parkora’da hizmete açıldığında sizlere sosyal medya üzerinden duyuru yapmıştık. (Bizi takip etmiyorsanız takip etmeyi unutmayın > @bibursa) Paylaşım yaparken hem yemeklerini ve tatlılarını hem kahvelerini hem de mekanın konseptini oldukça beğendiğimi söylemiştik.
Parkora’nın otopark girişi tarafında sizi karşılayan Pieta, adını sanattan alıyor. Adını sanattan alan diyoruz, çünkü gerçekten öyle… Pietà, Michelangelo’nun imzasını attığı tek heykel olma özelliğine sahip dünyaca ünlü bir sanat eseri. Pieta’da Bursa’da hizmet veren bize göre en lezzetli mekanlardan listesine üst sıralardan girmiş bir mekan. Ayrıca fotoğraf çektirebileceğiniz çok güzel yerleri de var 🙂
Şimdi gelelim Pieta lezzetlerine. Burger seviyorsanız, yemeğinizle aşk yaşamaya hazır olun. Şaka değil, çünkü özellikle ‘sloppy joes’, ‘smash burgeri’ ilk ısırdığınızda kendinizden geçebilirsiniz 🙂 Hem bol malzemesi, hem özel sosları hem de lezzeti ile Bursa’da burger yiyeceğiniz zaman Pieta, gideceğiniz ilk mekan olabilir. Onların dışında, Milanesa’yı özellikle denemelisiniz. Genellikle Arjantin’in resmi olmayan ulusal yemeği olarak anılan milanesa, sıcak yağda kızartılmış bir dilim birinci sınıf sığır etinden oluşan mütevazı ama lezzetli bir yemektir. Limon ve yeşillik ile servis ediliyor. Yediğiniz ilk anda şunu diyebilirsiniz; “Bu balık mı?” Ama kaliteli sığır etinden yapıldığını tekrar hatırlatalım 🙂
Pieta’yı sosyal medyadan takip etmek için tıklayın => Pieta

2- Freuzé Paradise

2022’nin başlarında yeni nesil kahve, tatlı konseptiyle FSM’de hizmet vermeye başlayan Freuze, 2. şubesini 2023’ün ilk gününde Balat’ta hizmete açtı. Balat’ta gidilecek şık ve konsept mekan arayışında olanlar için ilk adreslerden olmaya aday mekan Freuze Paradise, hem iç mimarisi ve dekorasyonu hem lezzetleri ile Ocak ayında ziyaret etmeniz gereken mekanlardan. Tatlı sunumları ve lezzetli yemeklerin yanı sıra dikkat çeken ferah iç dekorasyonu ile keyifli vakit geçirmenin yanı sıra bolca fotoğraf çektirebilirsiniz.

3- Varuna Memphis

Bursa’da 2023’ün ilk ayında gidilecek mekanlar listesinin 3. sırasında bir Eskişehir markası var 🙂 “Ben kahve sevmem bana alkollü mekan tavsiye et” diyenler için enfes bir adres Varuna Memphis. Özlüce’de Karya Yaşam Merkezi altında hizmet veren Varuna Memphis, İngiliz barlarını anımsatıyor. Belki de Bursa’nı en konsept publarından birisi olan Varuna Memphis ile tanışmadıysanız, Ocak ayında mutlaka gitmelisiniz. Hem bahçesi hem iç mekanı kalabalık olduğu için gitmeden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz yoksa yer bulabilmek için biraz beklemeniz gerekebilir. Bunun dışında pizzaları ve tavuk yemekleri oldukça lezzetli. Ee İngiliz barı dediysek 1-2 bira da içilir 🙂

KAHVE SEVERLER TOPLANIN SİZE FIRSATIMIZ VAR 🙂

Bi Bursa markası olan Chopi.com.tr’de BiBursa.com’a ve takipçilerimize özel %20 indirim fırsatı var. Özellikle zahmet etmeden iyi ve taze kahve içmek isteyenler için yöresel kahve çekirdeklerini pratik filtre kahve ve sallama filtre kahve paketleri ile sunan Chopi’ye tıklayarak %20 İNDİRİMLİ kahve siparişi verebilirsiniz.

Chopi.com.tr’de kullanabileceğiniz %20’lik indirim kodu: BiBursa20

BiBursa.com kullanıcılarına güzel bir haberimiz daha var.
– Chopi.com.tr’ye kayıt olarak 20 Chopi Puan,
– İlk siparişinizde 150 Chopi Puan,
– Doğum gününüzde 200 Chopi puan
– Her gün giriş yapın 1’er Chopi Puan kazanın.

4- Porselano

Adını mutlaka duymuş ve hatta gitmişsinizdir ama biz yine Ocak ayının sıcak ve konserpt mekanları listesine eklemek istedik. Belki yeniden gitmek istersiniz diye… Bi Bursa markası olan Porselano hem iç mekanı hem kahve ve tatlıları hem de içerisinde alışveriş yapabileceğiniz köşesi ile gidilesi bir mekan. Adı gibi porselen üzerine kurulu bir işletme olan Porselano’ya adımınızı attığınızda sizi karşılayan irili ufaklı heykeller sayesinde farklı bir diyara yada masallar diyarına gitmiş gibi hissedeceksiniz. Kahvenizi daha önce hiç içmediğiniz tarzda bir kahve fincanı ile içmeye de hazır olun. Ahşabın, sanatın ve dekorasyonun türlü türlü şekli ile karşılaşabileceğiniz Porselano’da keyifli vakit geçirebileceğiniz gibi bol bol fotoğraf da çektirebilirsiniz.

5- Aleyta Cafe

“Nerede o eskilerin tadı” diyenlerdenseniz hadi biraz 80’lere ve 90’lara gidelim…
#herşeyeskisigibi sloganıyla Aleyta Cafe, sizi zamanda yolculuğa çıkaracak. Soba, sobanın içinde pişen patatesler, yakalı okul üniforması, çivi tahtasında para ile maç, tüplü televizyon tabi üzerinde danteli ile :), o eskiden her evde olan ahşap vitrin ve 90’ların olmazsa olmaz lezzeti oraleti ile Aleyta Cafe sizi zamanda yolculuk yapmaya davet ediyor. Hüdavendigar Mahallesi’nde sarıya boyalı dış cephesi, mor panjurlu penceresi, girişinde bulunan artist fotoğrafları ve bir çok farklı detayı ile Ocak ayında Aleyta Cafe’ye gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta