Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Haber
  • Mekan
  • Etkinlik
  • Fırsatlar

Kışın keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacak hobiler

BB Editor tarafından - 31.10.2023 tarihinde yazıldı. 589 Görüntülenme 0 Yorum
IMG

“Üff kış gelince evde boş oturmaktan çok sıkılıyorum.“ diyenlere BiBursa.com ve Chopi iş birliği ile kışın evde keyifle vakit geçirebilmenize yardımcı olacak bir yazı hazırladık. Kışın evde ne yapılır? Gelin birlikte inceleyelim...

   Kış ayları genellikle çoğu kişi için evde vakit geçirmek anlamına gelir. Evde geçirilen bu vakit, genellikle sıkılarak ve yaz aylarına özlem duyarak geçiririz. Bu kış evde sıkılmayın, keyifle vakit geçirin diye Chopi iş birliği ile küçük ve eğlenceli hobileri sizler için sıraladık.

 

   Kış ayları kimileri için eğlence kimileri içinse geçmek bilmeyen zaman demektir. Erken kararan hava ve televizyon karşısında daha çok geçen zaman... Peki bu gerçekten de böyle olma zorunda mı? Evde daha fazla zaman geçirmek, daha az aktiviye yapmak gibi algılansa da, bahar ve kış aylarında sıcaklık insanı yormadığı için, doğada vakit geçirmek daha keyifli olabiliyor. Peki kış aylarında Bursa’da ne yapılabilir?

   Yaz aylarının insanı yoran o sıcak havasının ardından gelen sonbaharın serinliğini de geride bıraktık. Çoğu kişi artık evde daha fazla vakit geçirecek. Geçirilen bu vakitlerde sosyal medyada daha fazla ana sayfa güncellenip daha fazla ‘of’ çekilecek. Halbuki kalın giyinip üşümezseniz, kış ayları yazdan daha keyifli olabilir. Soğuklar iyiden iyiye bastırmadan kendinize hobi edinip, kış aylarını daha keyifli, eğlenerek hatta gezerek geçirebilirsiniz.

   1- Hafta sonları Uludağ’da kayak

Bursa Uludağ Kayak Keyfi

   Türkiye’de kış turizmi denince akla gelen ilk yer Uludağ oluyor. Kar yağdığı zaman Bursa merkeze yakınlığı ve ulaşım kolaylığı sayesinde, hafta sonu aktivitesi arayanların ilk adresi olan Uludağ ve kayak, adrenalin severler için en ideal kış aktivitesidir. İster aracınız ile ister teleferik ile isterseniz de Bursa merkezden kalkan ulaşım araçları ile kolaylıkla Uludağ’a ulaşabilir, bütçenize uygun şekilde kayak yaparak gününüzü eğlenerek geçirebilirsiniz. Peki Uludağ'a gittiğinizde canınız ve tabi ki lezzetli bir filtre kahve çektiğinde ne yapacaksınız? Malum Uludağ'da fiyatlar oldukça yüksek ve geçen her gün de yükselmeye devam ediyor. Evden filtre kahve taşısanız tam oranın koyamazsanız kahvenin tadı ideal seviyede olmayacak. İşte Türkiye'nin yeni filtre kahve markası Chopi, hazırladığı pratik filtre kahve ve tam oranında french press ile demlenecek tek içimlik filtre kahveler ile lezzetli kahveyi en taze haliyle yanınızda taşımanıza yardımcı oluyor. Peki pratik filtre kahve nedir?

 

   2- Şehri ve doğayı keşfedin

 

   Kışın yapılacak en güzel aktivitelerden biri de doğa fotoğrafçılığıdır. Bunun için profesyonel fotoğrafçı ya da profesyonel fotoğraf makineniz olması gerekmiyor. İyi fotoğraf, telefon ile de çekilir. Sonuçta Türkiye'nin önde gelen fotoğrafçılarından rahmetli Ara Güler bunu ne güzel açılamış; " En iyi makina en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan en iyi romanı yazardı." 
   Evde oturup sıkılarak televizyon karşısında ya da telefon ekranını aşağıya doğru kaydırarak vakit geçirmektense, doğada bir yürüyüşe çıkabilir hatta ekipmanınız tam ise kış kampı yapabilirsiniz. Bu sayede şehrin karmaşasından, gürültüsünden, trafiğinden ve gerginliğinden uzaklaşmış olursunuz.

   Doğada güzel fotoğraflar çekmek sizi rahatlatacağı gibi hem gezer, eğlenir, keyifli vakit geçirir hem de yepyeni yerler keşfederek bunu kendi kadrajınızdan ölümsüzleştirirsiniz. Kış aylarında ışık daha yumuşak, bulutlar daha çok olduğu için fotoğrafların daha güzel ve estetik çıkacağını bilmenizde fayda var. Bursa'da hangi mevsimde olursa olsun kolaylıkla gidebileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz, hatta kamp yapabileceğiniz yerleri de sizler için hazırladık. Bursa'da kamp yapılacak yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

   3- Göl veya denizde balık tutun

 

   Şehirden sıkıldınız mı? Balık tutmayı sever misiniz? Özellikle kışın soğuk havalarda yapabileceğiniz keyifli aktivitelerden bir tanesi de göl ya da deniz kenarında balık tutmak olacaktır. İster tek başınıza isterseniz de arkadaş grubunuz ile birlikte gününüze değer katabilirsiniz. Bir düşünsenize, hava serin ama yanınızda sizi ısıtacak bir ateş yanıyor. Oltanızı atmışsınız ve mis gibi bir kahve demlemişsiniz, buram buram kahve kokuyor. Elinizde belki kahvenin yanında en sevdiğiniz kitap ya da müzik... İnsanın bedeni değil ruhu bile dinlenir :) 
   Kışlık kıyafetlerinizi, çayınızı, kahvenizi, kitap ve müziğinizi hazırlayın. Şehrin karmaşasından biraz olsun uzaklaşmak, temiz havada, sessiz ve sakin bir şekilde vakit geçirmek isteyenler için kış aylarının en eğlenceli aktivitelerinden birisi de balık tutmak olacaktır. Balık tutarken üşümemeye dikkat ederseniz, eşsiz manzaraların tadına ulaşabilir, kendinizi dinleyebilirsiniz.

   Eğer filtre kahveniz ya da kahve demleyecek ekipmanınız yoksa Chopi Coffee'nin web sitesiniz ziyaret edebilir, lezzetli filtre kahvelerin yanı sıra kaliteli, uygun fiyatlı ekipmanlara sahip olabilirsiniz. Bizim Chopi'de en sevdiğimiz filtre kahvelerden biri tanesi Etiyopya. Eğer filtre kahve seviyorsanız, lezzetine doyamayacaksınız.

 

   4- Kışın en iyi arkadaşı; yabancı dizi ve kitap

   Çok soğuk havalarda evden dışarı çıkamıyor, hastalanmaktan korkuyorsanız, yabancı dizi veya kitap en iyi arkadaşınız olmaya aday. Salebinizi hazırlayıp, battaniyenizi üzerinize çekip, saatlerce seçtiğiniz yabancı bir dizinin bölümlerini izleyebilir, çok uzun zamandır okumak istediğiniz o kitabı alarak okumaya başlayabilirsiniz.

 

   5- Yetişkin boya kitapları

   Sabah uyandınız ya da akşam işten, okuldan eve döndünüz ve sıkılıyorsunuz. Yapacak bir şey arıyorsunuz. Filtre kahve seviyorsanız en sevdiğiniz filtre kahveyi demlediniz ama ne yapacaksınız? Tv karşısına mı geçeceksiniz yoksa yine telefona mı bakacaksınız? Gelin bir farklılık yapın ve boyama kitabı boyayın... 
Boya mı kitabı mı hemde bu yaşta mı diye sorduğunuzu duyar gibiyiz ama evet... Yaşınız kaç olursa olsun, kulağa çılgınca geliyor olabilir ancak boyama kalemlerinizi ve boya kitaplarınızı sipariş etseniz iyi olur. Kışın evde vakit geçirecekseniz farklı hobiler edinmekte fayda var. İlginin her geçen gün arttığı yetişkin boyama kitapları ile eğlenerek, geçmişe yolculuk yapacak, ortaya çıkardığınız eserler ile kendinizle gurur duyacaksınız.

 

   6- Sukulent yetiştirin

   Kışın toprak ve bitki ile ilgilenmek, stresten uzaklaşmak isteyenler için sukulent yetiştirmek son yılların artan modası. Evde, ofiste kolaylıkla yetiştirebileceğiniz ‘kaktüs’ tarzı bu bitkiler ile ilgilenirken, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Chopi Coffee, web sitesinden kahve ve ekipman siparişi veren herkese bu hobisine yardımcı olacak hatta evde kahve yetiştirebilecek HEDİYE gönderiyor. Evde, ofiste ya da balkonda, bahçede saksı içerisinde yetiştirebileceğiniz kahve ağacı tohumuna Chopi'den sipariş vererek ÜCRETSİZ ulaşabilirsiniz.

   7- Mum ve sabun yapımı

   Evinizde kendi yaptığınız mum ve sabunlara özel bir yer açmaya hazır olun. Renk renk, desen desen ve mis kokulu sabunlar yaparak hem zamanınızı değerlendirebilir, yaptığınız sabunları satarak ek gelir elde edebilirsiniz. İnternette kısa bir araştırmanın ardından tüm bilgilere ulaşabileceğiniz bu eğlenceli hobi ile hem eğlenecek hem kazanç elde edebileceksiniz.

   8- Dansa başlayabilirsiniz

   Kendinizi müziğe bırakmaya hazırlayın. Yeni çevre ve yeni dostluklar isteyenler için, kışın eğlenceli aktivitelerinden birisi de dansa başlamaktır. Hem eğlencecek hem spor yapacak hem de yeni dostluklar edinebileceğiniz hobinizde kışı en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Bursa’da tüm dansların eğitimini alabileceğiniz kurslar mevcut olduğu için yapmanız gereken tek şey ilgi duyduğunuz dansı belirlemek.