Bursa'da bu hafta ne yapsak?-12 / Bursa kafe-restoran tavsiyesi-12

Bursa’da bu hafta ne yapsak?-12 / Bursa kafe-restoran tavsiyesi-12

Bursa’da ne yapılır serimizin 12.si ile sizlerleyiz. Bursa’da gidilecek mekanlar, yenilecek yemekler, tatlıların yanı sıra farklı etkinlikleri ve mekanları da tavsiye ettiğimiz bu Bursa’da bu hafta ne yapsak serimizin yenisini sizler için hazırladık.

Sonbahar Bursa’ya çok güzel geldi. Peki sonbahar’da Bursa’da ne yapılır? Bu hafta Bursa’daki planlarınız ne? Henüz plan yapmadıysanız ama sevdiklerinizle birlikte keyifli vakitler geçirecek yerler arıyorsanız, serinin 12. yazısını okumadan plan yapmayın 🙂

Bursa’da ne yapılır? Bize en çok gelen sorulardan bir tanesi bu… Şehir dışından geleceğim Bursa’da nerelere gidebilirim? Bursa’da serpme kahvaltı mekanı olarak nereyi tavsiye edersiniz? gibi sorular çok fazla geliyor. Biz de bu sorulara cevap verebilmek için Bursa’da bu hafta ne yapsak serimizi oluşturduk. Bu serinin 12.si tavsiye yazısı ile sizlerleyiz.

Sonbahar geldi, havalar yavaştan soğumaya başladı. Açık alanlardan artık biraz daha kapalı alanı olan mekanlara geçmeye başladık. Peki sonbahar ve kış aylarında Bursa’da gidilecek mekanlar nereler? Bursa’da bu hafta hangi etkinlikler var? Sizler için 12.sini hazırladığımız Bursa’da bu hafta ne yapsak serimiz umarım sizlere fikir verir 🙂

Bursa serpme kahvaltı tavsiyesi

Doğancı Köy Sofrası- Bursa Köy Kahvaltısı

Köy kahvaltıları şehirleşme ile birlikte yeniden popüler hale gelmeye başladı. Şehirler insanları bu kadar çok yorup yıpratırken, yemyeşil köyler ve köy kahvaltıları kaybettiğimiz enerjimizi geri kazandırabiliyor. Bu hafta Bursa’da kahvaltıya gidebileceğiniz kahvaltı adresi Doğancı Köy Sofrası. Serpme kahvaltıda bolluğu seviyorsanız, bu mekan tam size göre çünkü burada sınır yok 🙂

Tüm hafta şehir trafiğinde yorulup, şehrin karmaşasında, beton binalar arasında koşturmaktan bunaldıysanız ve hafta sonu lezzetli bir köy kahvaltısı yapmak isterseniz, size evinizde gibi hissettirecek bir mekan tavsiye edeceğiz. Doğancı Köy Sofrası…

Doğancı Köyü’nde yaşayan kadınlar, belediyenin ve BEBKA’nın desteği ile yıllar önce okudukları okulu şimdi ekmek kapısına dönüştürmüşler. Yıllar önce köyün okulu olan bina şimdi köyün en önemli tanıtım aracı haline gelmiş. Kadın dayanışmasının başarısını ortaya koyan Doğancı Köy Sofrası’nda çalışan kadınlar kendi elleriyle hazırladıkları tarhana, köy ekmeği, gözleme, reçeller, köy peyniri ile yine köylerinden temin ettikleri yumurta, bal, tereyağı, kaymak ve zeytin gibi tamamı organik ürünlerden oluşan kahvaltı tepsisinde, yine köylerinde yetişen sebzeler yer alıyor.

Yemyeşil bir köyün tepesinde yer alan ve balkonda lezzetli bir köy kahvaltısının tadını çıkarırken size kilometrelerce uzanan yemyeşil dağlar eşlik ediyor. Şehrin gürültüsünü geride bırakabileceğiniz, haftanın yorgunluğunu lezzetli bir kahvaltı ile atabileceğiniz enfes bir mekan olan Doğancı Köy Sofrası’nı denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

Serpme kahvaltı yapmayı seviyorsanız, ve sadece midenizi değil gözünüzü de doyurmak istiyorsanız Doğancı Köy Sofrası’nı kesinlikle beğeneceksiniz. İster balkonda isterseniz köy evi konseptinde iç mekanda kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Bursa’da serpme kahvaltı hizmeti veren mekanlarda pek de alışık olmadığımız tarhana çorbasının da kahvaltıya dahil olduğu mekana kendi aracınızla gelebileceğiniz gibi, toplu taşıma ile de kolaylıkla gelebilirsiniz.

BiBursa.com olarak ıhlamur reçeli ile mürver çiçeğinden yapılan reçeli ik defa Doğancı Köy Sofrası’nda denedik ve çok beğendik. Lezzetli içeriklerinin yanı sıra serpme kahvaltıda sınır yok 🙂 Yani dilediğiniz bir ürün bittiğinde tekrar talep edebiliyorsunuz. Eğer serpme kahvaltıyı sadece doymak için değil keyif almak ve farklı lezzetler tatmak için de seviyorsanız rotanızı Doğancı Köy Sofrasına çevirmeyi ihmal etmeyin.

Özellikle kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde, soğuklar başladığında tarhana çorbasının dışında odun ateşi ile içinizi ısıtacak sobanın bulunduğu iç mekanda kar yağarken de serpme kahvaltı oldukça lezzetli olacaktır. Doğancı Köy Sofrasını Bursa’da kışın gidilecek mekanlar listesine şimdiden eklemeyi unutmayın 🙂

Doğancı Köy Sofrası’da köy kahvaltısının içeriği;

Tarhana çorbası, sahanda yumurta, kuru yufka böreği, fırında kabuklu patates, salça, siyah ve yeşil zeytin, Ezine peyniri, çeçil peyniri, köy peyniri, tereyağı, bal, kaymak, süzme yoğurt, baharatlı zeytinyağı, 2 çeşit reçel, köy ekmeği, çay, su, mevsimine göre sebze ve meyve

Doğancı Köy Sofrası’nı Instagram’dan takip etmek için tıklayınız; @dogancikadnlardernegi/

Doğancı Köy Sofrası nerede? Mekan hakkındaki detayları görmek için tıklayın; Doğancı Köy Sofrası

Bursa Mudanya Restoran Tavsiyesi

Mudanya’da kişi başı 19 TL’ye büyük boy enfes pizzalar yemek ister misiniz?

Sizi yepyeni bir mekan ile tanıştırmak istiyoruz. Mudanya’nın çiçeği burnunda mekanı ElifA, Halitpaşa Mahallesi’nde hizmete açıldı. Mudanya’nın maviliğine bembeyaz bir yorum katan ElifA’nın iç mekanı beyazlar içinde 🙂 Tavandan sarkan beyaz tüller, beyaz duvarlar ile uyumlu pembe ile mavi tonlarında koltuklar, sandalyeler… Tabi usta ellerden çıkıp servis edilen lezzetli pizzaları… Mudanya’da pizza yenilecek mekanlar listesine bizce ilk sıralardan giren ElifA’nın pizzalarını mutlaka denemelisiniz. Eğer kenarları kıtır, hamuru tam inceliğinde lezzetli pizzalar yemek istiyorsanız rotanızı ElifA’ya çevirin. Tek boy pizzanın olduğu mekanda bir de kampanya var.

Tüm pizzalarda geçerli olan 1 ALANA 1 BEDAVA kampanyası ile ElifA’ya sevdiğin bir arkadaşınla ya da grubunla birlikte giderek dilediğiniz pizzaları seçebilir, 2 pizzadan sadece 1 tanesini ödersiniz. Pizzalar 38 TL’den başlıyor. 2 pizza sipariş verdiğinizde toplam 38 TL ödüyorsunuz. Biz denedik ve pizzalarına bayıldık 🙂 Pizza seviyorsanız denemenizi tavsiye ederiz.

Elifa’yı Instagram’dan takip etmek için tıklayınız; @elifalounge

Elifa’nın menüsü ve detaylı bilgisi için tıklayınız; Elifa Mudanya

Kültürel Bursa Gezisi

Her tavsiyemizde mutlaka yer vermeye çalıştığımız müzelerden bu hafta Dünya’nın dört bir yanından 300’e yakın müzik enstrümanının yer aldığı Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi’ni tavsiye ediyoruz.

Odunluk’ta yeni açılan bu müzenin Bursa’nın ilk Müzik Enstrümanları Müzesi… Eğer müziğe ilginiz varsa bu hafta kendinize biraz vakit ayırın ve müzik enstümanları müzesini gezmeye gidin. Dünyanın birçok yerinden birbirinden farklı müzik kültürlerini ve enstrümanlarını öğrenirken müzikal bir coğrafyada gezintiye çıkmışsınız gibi hissettirecek. Müze, Pazartesi günleri hariç her gün 09:00 ile 18:00 arasında hizmet veriyor ve giriş de ÜCRETSİZ

Bursa’daki konserler

Bursa’da bu hafta gidilecek konserler ve tiyatro oyunları BiBursa.com’da

1- Yeni Türkü 40. Yıl Özel Konseri

13 Ekim Çarşamba- Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu

1979 yılında Buğdayın Türküsü albümüyle hayatımıza giren Yeni Türkü, 40. sanat yılını Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda aevenleri ile kutluyor.

2- Candan ERÇETİN Konseri

15 Ekim Cuma- Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu

Türkiye’nin sevilen seslerinden Candan ERÇETİN, 15 Ekim Cuma günü Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatro’sunda sevenleri ile buluşuyor.

3- Mor ve Ötesi Konseri

16 Ekim Cumartesi- Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu

Bursa’daki tiyatro oyunları

1- İlker Gümüşoluk – Tek Kişilik Gösteri

İlker Gümüşoluk – Tek Kişilik Gösteri

14 Ekim Perşembe- Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi

15 Yıldır Türkiye’nin her köşesinde 1000’den fazla gösteri yapan İlker Gümüşoluk, tek kişilik gösterisinde ikili ilişkiler başta olmak üzere, hayata dair birçok hikaye ve tespitini seyircisiyle buluşturuyor. Komedyen, özellikle YouTube kanalında yayınladığı Apartman Sohbetleri projesiyle ve instagram hesabında paylaştığı skeçlerle ciddi bir seyirci kitlesine ulaştı. İlker Gümüşoluk aynı zamanda son iki yıldır YouTube Değişim Elçiliği görevini üstlendi. YouTube için özel projeler üretiyor.

2- Akide Şekeri

Akide Şekeri- Bursa Tiyatro Etkinlikleri

12 Ekim SalıAhmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu

OYUNUN KONUSU

Güzeller güzeli Akide, ev ararken hayatının aşkını bulur. Geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez motifi olan ortaoyunu türündeki oyun seyirciyi Kavuklu, Pişekar, Külhanbeyi ve Arap Bacı gibi renkli karakterlerle buluşturuyor. Sazlı sözlü eski İstanbul komedisine buyurun…

3- Güldür Güldür Show

14 Ekim Perşembe- Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu

Ekranların beğenilen komedi programı Güldür Güldür Show, seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Günlük hayatın sıradan konularına farklı bir bakış açısı ile yaklaşan Güldür Güldür Show, aileden aşka, şöhretten teknolojiye, futboldan arkadaşlığa, birçok konuya yine kendi mizah anlayışı ile yeni yaklaşımlar ve çözümleri ile kahkahanın adresi olmaya devam ediyor.

4- Etik Alkol

Etik Alkol Tiyatro Oyunu- Bursa

16 Ekim Cumartesi- Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu,

OYUNUN KONUSU

Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Can Yücel ve diğer ahlakı ile içenler.

Özenle seçilen kelimeler ile başlayan sohbet, “ Dur öpücem!, Gel sarılıcam! “ lara dönüşüyorsa orada araştırılacak bir şey vardır.

Araştırdık, bu alkol vücuda girdiğinde insana ne yapıyor da “ Dün ile ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum. “ dedirtebiliyor.

Nasıl oluyor da Ömer Hayyam’a kendisi ile ilgili övgüler yazdırabiliyor, Neyzen Tevfik’i komik hikayelerin içine itiyor, Can Yücel’e arkadaşlık ediyor? 

Aziz Nesin, Cemal Süreya, Edip Cansever, Orhan Veli, Özdemir Asaf, Rıfat Ilgaz, Sabahattin Ali hepsi bu oyun için bir sofrada buluşup anlatıyorlar anlatacaklarını.

Aydın Boysan da yalnız bırakmıyor onları, birinin “nasıl içilmesi gerektiğini “ anlatması gerekiyor tabii.

Bu masada siz de yerinizi alın.

ETİK ALKOL’ü seyrederken çok güleceksiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir…

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta