Yazın Bursa'da gidilecek 7 yer, yapılacak 7 aktivite

Yazın Bursa’da gidilecek 7 yer, yapılacak 7 aktivite

Yazın Bursa’da gidilecek 7 yer tavsiyesine hazır mısınız?

Temmuz ayının başı kısmen serin geçse de sonu oldukça terletti ve terletmeye devam ediyor. Ağustos ayında da sıcaklar devam edecek gibi duruyor. Peki bu sıcaklarda Bursa’da ne yapabiliriz? Nereye gider, ne yer, ne içebilir, nerede eğlenebilir, nerede serin serin vakit geçirebiliriz? Gelin BiBursa.com olarak sizin için hazırladığımız ve Temmuz ayında Bursa’da yapılacaklar listesini inceleyin…

Temmuz ayında Bursa’da ne yapılır? Denize gitseniz sıcaaaak, mekana gitseniz belki de esmiyor! Bu sıcaklarda Bursa’da ne yapılır? Bize çok gelen sorulardan bir tanesini artık cevaplamak istedik. Gelin Temmuz ayında yani sıcaklarda, Bursa’da gidilecek ve yapılacak aktiviteleri birlikte inceleyelim…

1- Serin havayı seviyorsanız, yazın da Uludağ’a sizin için ilk alternatif olabilir

Yaz ayları şehrin merkezinde daha sıcak hissediliyor. Ne kadar “Yeşil Bursa” desek de, şehir merkezinde yok denecek kadar az kalan yeşillik ve her gün çoğalan beton yapılar, şehrin merkezinde hissedilen sıcaklığı daha da arttıyor. Peki Bursa’da serin yerler yok mu? Tabiki de var. Her mevsim Bursa’nın vazgeçilmezi olan Uludağ, kışın eğlencenin merkezi olurken, yazın da sıcaklardan bunalan, doğa ile başbaşa kalmak isteyenlerin adresi oluyor. Yaz aylarında da olsa Uludağ’a çıkacaksanız, üzerinize hırka almayı unutmayın. Çünkü Uludağ, Bursa merkeze oranla oldukça serin ve akşam saatlerine doğru üşümenize sebep olabilir.


Peki Uludağ’a nasıl gidilir?

Bursalılar bunun cevabını tabi ki de biliyordur ama biz Bursa’yı bilmeyenler için açıklayalım. Bursa’da Teleferik ile çıkabilirsiniz. 2 bölgeye ayrılan Uludağ’da Teleferik, 2. bölgeye gidiyor. Araçsız 1. bölgeye gitmeniz zor olacaktır. Ama siz Teleferik ile oteller bölgesine gitmeyebilir, onun yerine Kirazlıyayla’ya gidebilirsiniz. Kirazlıyayla’da piknik yapabilir, doğada uzun yürüyüşlere çıkabilir, ATV kullanabilirsiniz. Güzel doğa fotoğrafları çekmek ve o günü ölümsüzleştirmek için de Uludağ’a çıkabilir doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.
Teleferik dışında ister kendi aracınızla, ister taksi ile isterseniz de Tophaneden kalkan minibüsler ile Uludağ’a kara yolundan ulaşabilirsiniz.

2- Karacabey Malkara’da kamp yapın

Yaz ayları kampçıların tatil yapmak için belirli bölgelere toplandığı ideal mevsimler. Bursa’nın bir çok bölgesinde kamp yapabilirsiniz. Daha önceden size Bursa’da kamp yapılacak yerler listesi hazırlamıştık. (Tıklayarak inceleyebilirsiniz.) Bu sefer o listenin dışına çıkacağız ve size sahilde bir kamp yeri tavsiye edeceğiz. Bursa’da denize girilecek en güzel yerlerden bir tanesi bizce Karacabey’e Malkara sahili… Hem dalgasız olması, hem kum plajının olması hem de suyunun temiz olmasından dolayı Bursa’da denize girilecek güzel yerler listesinde yer alan Malkara sahilinde kamp yapabilirsiniz. Yaz aylarında kampçıların buluşma merkezi olan Malkara’da ister sahilde kamp yapabilir ister yemyeşil doğanın içinde çadır kurarak tatilin tadını çıkarabilirsiniz. (Biz gittik yaptık, çok keyifli)

3- Kahvaltılıklarını hazırlar, bu hafta sonu kahvaltıyı doğa ile iç içe yap: Atatürk Kent Ormanı

Yaz aylarında gidilecek yerler listesi hazırlıyorsak, Atatürk Kent Ormanı hem ulaşım kolaylığı hem de doğa ile iç içe, olmasından dolayı ilk sıralarda yer almalıdır. İster toplu taşıma isterseniz de kendi aracınızla gidebileceğiniz Atatürk Kent Ormanı içerisinde piknik yapabilir, patikalarda yürüyüş yapabilir, (patika göl kenarına kadar gidiyor) eşsiz doğa manzaralı banklarda oturarak, götüreceğiniz çayını kahvenizi yudumlayabilir ya da Bursa manzaralı Extrem Cafe’de vakit geçirebilirsiniz.

Bizim tavsiyemiz; kahvaltılık malzemelerinizi hazırlayın ve patikanın yol kenarlarında bulunan ve yeşilin her tonunu görebildiğiniz geniş banklarda oturarak kahvaltınızı yapın… Hem şehirden uzak hem de kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer olan Atatürk Kent Ormanı’nda sıcak havadan uzaklaşarak serinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Atatürk Kent Ormanı içerisinde etkinlik yapmak istiyorsanız Ekstrem Park’ta Dağ Kızağı’na binebilir, dev salıncakta sallanabilir, 2 engel arasında kayabilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var, Ekstrem Park içerisinde de kamp alanı bulunuyor. Çadırınız ile giderek, Bursa manzarası eşliğinde orada da kamp yapabilirsiniz.

4- Akşam serinliğinin tadını Tirilye’de çıkarın

Deniz manzarası eşliğinde çay, kahve, alkol içmek istiyor, biraz da tarihi yerleri gezmek istiyorsanız, rotanızı Tirilye Köyü’ne çevirin. Yazın serin olmasından dolayı Bursalıların tercih ettiği tarihi köylerden olan Tirilye’nin çarşısında gezebilir, balık restoranlarında akşam yemeği yiyebilir, Çamlı Kahve’de manzaranın ve gün batımının keyfini çıkarabilirsiniz. Bursa’nın tarihi kö

5- PodyumPark Aquapark’ta serinleyebilirsiniz

Yaz aylarının olmazsa olmazı tabi ki deniz ve havuzlardır. Kamp yaparak denize girebileceğiniz bir yer tavsiye ettiğimize göre, havuz da tavsiye etmeden olmaz 🙂 PodyumPark içerisinde bulunan Aquapark, Bursalıların yaz aylarında uğrak adresi oluyor. Hem eğlenceli ortamı hem de kolay ulaşılabilir olmasından dolayı sevdiklerinizle birlikte Aquapark’a giderek günün ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Podyum Aquapark sadece havuz ve kaydırak keyfinin yanında neşeli dakikalar geçireceğiniz tüm gün çeşitli animasyon gösterileri bulunmaktadır. Heyecan ve maceranın sınırlarını zorlayan kaydıraklarıyla bol adrenalin dolu saatler için hazırlanın.
Havuz ve kaydırak eğlencelerinin yanında arkadaşlarınızla, havuz voleybolu, beach voleybol, beach futbol, ayak tenisi, pilates, aqua jimnastik, aerobik, aqua disco, step gibi çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Podyum Aquapark da misafirlerinin kaliteli zaman geçirmeleri için spor ve eğlenceyi bir arada bulundurarak sıkılmadan, her anı doyasıya yaşayacaksınız. Ayrıca Podyum Aquapark ziyaretçilerine fast food,pool bar ve lounge bar’da oluşan 3 farklı alanda lezzet seçenekleri de sunmaktadır.

HaftaiçiCumartesiPazar
Bay185 TL185 TL235 TL
Bayan185 TL185 TL235 TL
Çocuk (4-12)165 TL165 TL215 TL

6- Yaz aylarının vazgeçilmez yeri Sümbüllü Bahçe Konağı

Bir Bursa klasiğidir yazın Sümbüllü Bahçe Konağı‘nda vakit geçirmek…
Bursa’nın en gözde yerlerinden biri olan Tophane sırtlarında bulunan; şehrin sesine, çarşısının bayram yoğunluğundaki mutluluğuna hatta doğal afetlerine kadar her türlü üzüntüsüne tanıklık etmiş tarihi bir konaktır. Sarı mimarisi, panoramik Bursa manzarası, sunum şekilleri ve lezzetleri ile Bir Bursa klasiği olan Sümbüllü Bahçe Konağı’na yazın giderek hem serinleyebilir hem de Bursa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

8- Yazın bile soğuktan üşüyeceğiniz bir gezi; Oylat Mağarası

Bursa İnegöl Oylat Mağarası

Size buuuzzz gibi bir tavsiyemiz var. Şaka falan değil, gerçekten buuzzz gibi… Türkiye’nin en büyük 2. mağarası olan ve İnegöl ilçesi sınırların içerisinde yer alan Oylat Mağarası’nın içi gerçekten de buz gibi. Yazın sıcaklarından kaçmak, farklı yerler görmek, tarihi yapılar içerisinde şaşkınlıkla gezinmek isterseniz Oylat sizin için biçilmiş kaftan görevi görüyor. Oylat Mesire Alanı ve Oylat Mağara’sı yaz, kış hem Bursalıların hem de Bursa’ya gelen turistlerin akınına uğruyor.

İnegöl turizminin diğer önemli bir parçası da Oylat Mağarası’dır. Mağara, İnegöl’ün 20 km. güneydoğusunda bulunan Hilmiye köyü ile Oylat Kaplıcalarının arasında ve Oylat kanyonunun sona erdiği noktada yer almaktadır. Birbirine bağlı iki kattan oluşan Oylat Mağarası’nın toplam uzunluğu 750 metredir. Bu uzunluğu ile Türkiye’nin sayılı büyük mağaralarındandır. Mağarada bol miktarda sarkıt, dikit, sütun, duvar, perde damlataşları ve damlataş havuzları bulunmaktadır.

Bursa’da manzaralı mekanları görmek için tıklayınız; Bursa’da manzaralı mekanlar

Temmuz ayı Bursa etkinlikleri için tıklayınız… Bursa’daki Temmuz Etkinlikleri

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta