Bursa'da Mart ayında gidilecek mekan tavsiyesi

Bursa’da Mart ayında gidilecek mekan tavsiyesi

Bursa’da gidilecek mekanlar arıyorsanız, BiBursa.com yanınızda. Her ay gitmeniz gereken mekan tavsiyelerinde bulunacağız. İşte, Mart ayında Bursa’da gidilecek mekanlar ;

Sürekli aynı kafe, restoranlara gitmekten sıkıldınız ve yeni, farklı, konsept mekanlar arayışındaysanız bu yazımız tam size göre. Çünkü BiBursa.com olarak bizim hoşumuza giden 5 mekanı sizler için listeleyeceğiz.

Şubat ayında Türkiye’nin en büyük afetlerinden birini yaşadık. O sebeple 1 aydır BiBursa.com olarak biz de yayınlarımıza ara verdik. O sebeple Şubat ayında sizlere hiç mekan ve etkinlik tavsiyesinde bulunmadık. Hayata dönmeye çalıştığımız, yaraların asla kapanmadığı ama hayata bir şekilde devam etmek zorunda olduğumuz bu süreçte, yeniden sizlere merhaba demek istiyoruz. Asla unutmayacağımız bu felakette, yaşamını yitirenlere BiBursa.com olarak yeniden Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu yıl havalar soğumadı, Uludağ’da sezon doğru düzgün açılmadı. O yüzden sizlere Bursa’da kışın gidilecek mekan tavsiyelerinde bulunmadık 🙂 Peki mart ayında Bursa’da gidebileceğiniz konsept mekanlar nereler? BiBursa.com olarak içinde herkese uygun lezzetler barındıran, sıcacık mekanlar tavsiye etmeye devam ediyoruz. Bursa’da gidilecek mekanlar listesinin 2.sinde konsept mekanların yanı sıra lezzetli yemekler yiyip içecekler içebileceğiniz mekanlar ve eğlenceli etkinlikler hangileri?

Ramazan özel menülerimizin yer aldığı tavsiye yazımız ilerleyen günlerde yayınlanacaktır 🙂 Takipte kalmayı unutmayın:)

1- Bursa Sınırsız Serpme Kahvaltı Mekanı; Ayanoğlu Mandıra

20 Mart’ta başlayan Ramazan ayı gelmeden şöyle güzel bir serpme kahvaltı yapsak diyenlerdenseniz, bu bölüm tam size göre. Çünkü size hem eşsiz lezzetleri ile hem de Bursa’da farklı yerlerde şubesi olup kolay ulaşılabilir ferah bir mekan tavsiye edeceğiz.

1927 yılında Hacı Salih Ayanoğlu tarafından kurulan gelen yeni kuşaklar tarafından devam ettirilip ilerletilen Ayanoğlu Mandıra’nın serpme kahvaltısı dillere destan diyebiliriz. Çekirge, FSM Bulvarı, Özlüce Bulvarı ve Balat şubeleri olmak üzere 4 farklı şubesi bulunan işletmenin kahvaltısı SINIRSIZ şekilde servis ediliyor. Neredeyse 1 asra yaklaşan lezzetleri ile misafirlerine hem sağlıklı hem de yöresel lezzetler sunan Ayanoğlu Mandıra’nın kahvaltısını denemediyseniz Ramazan ayına kadar mutlaka denemeniz gerekiyor 🙂 Çünkü çooook lezzetli 🙂

Rengini doğallığından alan ballar, Anadolu’nun dört bir yanından toplanan enfes peynirler, anne elinden reçeller, 6 çeşit (sele,salamura, biberli, çizik, halhal, kırma) zeytin ve diğerleri ile “SINIRSIZ” kahvaltı Ayanoğlu Mandıra Şubeleri’nde sizleri bekliyor

Sınırsız serpme kahvaltının içerisinde ne var?

  • Ezine Peyniri (1.5 Yıllık Eski)
  • İzmir Tulumu (1.5 Yıllık Eski, Koyun, Keçi ve İnek Karışık)
  • İsli Peynir (Meşe Odununda İsleme)
  • Eski Kaşar (1 Yıllık Eski)
  • Sepet Peyniri (Manyas Yöresi)
  • Spagetti Peynir (Özel Soslu)
  • Arnavut Ciza Peynir (Biberli Lor)
  • Anadolu Zeytinleri (Türkiye Mozağiği)
  • Tereyağı (Bursa Yöresi)
  • Zahter (Antakya Dağlarından Kekik)
  • Domates Kurusu (İzmir Güneşte Kurutma)
  • Özel Kahvaltı Sosu
  • Yağ Biberi (Özel Yapım)
  • Haftalık Değişen Reçeller (Özel Yapım)
  • Cevizli Reçel (Antakya Yöresi)
  • Domates Reçeli (Gökçeada Yöresi)
  • Zeytin Reçeli (Bursa Yöresi)
  • Ahududu Reçeli (Cumalıkızık Yöresi)
  • Mandalina Reçeli (Mersin Yöresi)
  • Kaymak (Bursa Yöresi)
  • Bal (Van-Erciş Yöresi)
  • Polen (Bingöl Yöresi)

2- Bursa Restoran Tavsiyesi; Sağıroğlu Restoran

Mihraplı Parkı yakında hizmet veren Sağıroğlu Restoran, hem gün içerisinde sunduğu geniş menüsü ile hem de belirli günlerde açtığı gece dönercisi konsepti ile Bursalılara lezzeti sunuyor. 40’tan fazla lezzet seçeneği ile zengin bir menüye sahip olan Sağıroğlu Restoran, dağ manzaralı, açık havada kahvaltı, ızgara et mangal, pide çeşitleri, sulu yemekler, çiğ et satışı ve tatlı menüsünü mutlaka deneyimlemelisin. Hüdavendigar Kent Parkı Karşısında yemyeşil bahçesinde, sıcacık çayı ve soba yanında lezzetli yemekleri deneyimleyebileceğiniz Sağıroğlu Restoran’a yemek yemelisiniz.

Sağıroğlu Restoran, aynı zamanda haftanın belirli günlerinde gece dönercisi hizmeti de sunuyor. Uzun kuyrukların oluştuğu, gece dönerinin lezzeti ile herkesi kendisine hayran bırakan Sağıroğlu Restoran’ın gece dönerini de denemelisiniz.

3- Bursa Kafe Tavsiyesi; Madam Shelios Çikolata

Diyet yapanlara bu bölümü okumadan, hızlıca geçmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü iradelerini zorlayacak kadara lezzetli, diyet bozduracak kadar bol çikolatalı bir işletme olan Madam Shelios Çikolata’yı tavsiye ediyor olacağız. Kadın girişimci tarafından Balat’ta kurulan Madam Shelios, çok çikolata bir mekan 🙂 Bursa’nın çikolata evi mottosuyla özel ürettiği çikolataları servis eden Madam Shelios, 2020 yılında şehrin en iyi çikolatacısı oldu 🙂 Sıcak ve soğuk içecekler eşliğinde lezzetli çikolatalardan yapılan tatlıları yiyerek gününüze lezzet katabileceğiniz gibi hediye paketleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilir, özel hissettirebilirsiniz.

Madam Shelios Çikolata’da ne yiyebilirsiniz?

  • %100 Antep fıstığıyla her parçanın keyfi farklı, unsuz tarifi ile damakta bıraktığı muazzam lezzeti aynı: Fantastik,
  • Doğal kestane püresi, frambuazlı mus ve Belçika çikolatası eşliğinde: Marro,
  • Toz bademden hazırlanan çıtır çıtır makaron hamuru ve Belçika çikolatası,
  • Orijinal Fransız çıtır çıtır tart hamuru ve nefis pastacı kreması ile sizleri Belçika çikolatasından gelen hazzı keşfetmeye davet ediyor; Diana…
    Daha fazla tatlı için rotanızı bu ay Madam Shelios’a çevirin.

KAHVE SEVERLER TOPLANIN SİZE FIRSATIMIZ VAR 🙂

Bi Bursa markası olan Chopi.com.tr’de BiBursa.com’a ve takipçilerimize özel %20 indirim fırsatı var. Özellikle zahmet etmeden iyi ve taze kahve içmek isteyenler için yöresel kahve çekirdeklerini pratik filtre kahve ve sallama filtre kahve paketleri ile sunan Chopi’ye tıklayarak %20 İNDİRİMLİ kahve siparişi verebilirsiniz.

Chopi.com.tr’de kullanabileceğiniz %20’lik indirim kodu: BiBursa20

BiBursa.com kullanıcılarına güzel bir haberimiz daha var.
– Chopi.com.tr’ye kayıt olarak 20 Chopi Puan,
– İlk siparişinizde 150 Chopi Puan,
– Doğum gününüzde 200 Chopi puan
– Her gün giriş yapın 1’er Chopi Puan kazanın.

4- Bursa Alkollü mekan tavsiyesi: Tufi Rum Meyhanesi

1850’de Girit’in kıyı kenti Resmo’dan(Rethymno)başlayıp, Mudanya’ya uzanan bir lezzet yolculuğu,3.Kuşak Özlüce’de sizlerle. diyor işletme sahibi 🙂

‘Yeni nesil meyhane’ sloganını duyunca ne hissediyorsunuz? Meyh aneninde yeni nesli mi olur diye düşünenlerdenseniz, Tufi Rum Meyhanesi size rakının yanında bol sohbeti vadediyor. Yüksek sesli müzik olmayan, sakin, huzurlu bir ortamda gerçek meyhane konseptini yaşamak istiyorsanız, Özlüce’de Tufi Rum Meyhanesi sizi bekliyor. Aslında butik bir meyhane olan Tufi’nin lezzetleri oldukça iddialı.

Peki Tufi Rum Meyhanesi’nde ne yenir?

Rakının yanında en sevdiğiniz meze hangisi? Peki rakının yanında en sevdiğiniz mezeler sınırsız olsa nasıl olurdu? Meze sınırsız mı olur demeyin, Tufi Rum Meyhanesi Bursa’da ilk defa 5 çeşit meze hizmetini müşterilerine sınırsız şekilde sunuyor. Kişi başı 100 TL ücreti ile seçeceğiniz 5 çeşit mezeler bittikte masanızda yenileniyor. Bursa’da ahtapot yiyebileceğiniz nadir yerlerden bir tanesi olan Tufi Rum Meyhanesi’nde her yemek ve her meze mekanda ustanın ellerinden çıkıyor. Hiçbir yemek ya da meze dışarıdan hazır alınmıyor. Bir aile işletmesi olan Tufi Rum Meyhanesi’nde kendinizi en sevdiğiniz arkadaşınızın yanına gitmiş gibi hissedeceksiniz.

Mekan hakkında detaylı bilgi: Tufi Rum Meyhanesi

5- Bursa Mart ayı etkinlik tavsiyesi

Etkinlikleri görmek için tıklayın; Bursa etkinlikleri

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta