Evinin dekorasyonunu değiştirmek isteyenlere; Modern dekora fikirleri

Evinin dekorasyonunu değiştirmek isteyenlere; Modern dekora fikirleri

Bursa’da ev dekorasyonu ile ilgili tavsiye arıyorsanız, BiBursa.com yanınızda. Kaç yıldır aynı evde oturuyorusunuz? Eğer uzun zaman- dır aynı evde oturuyorsanız, muhtemelen evinizde artık küçük değişiklikler yap- ma planlarına başlamışsınızdır. Daha modern ve ferah alanlara sahip ev planlayanlar için bir kaç tüyo;

Beyaz duvarlar dekorasyonu öne çıkaracaktır

Evinizin dekorasyonunu ön plana çıkarmak isti- yorsanız yapacağınız ilk işlem duvarların rengini değiştirmek olmalıdır. Be- yaz ya da açık renk duvar rengi, evin içinde yaptığınız dekorasyonu daha çok belirgin hale getireceğini bilmenizde fayda var.

Minimalist ve sadelikten yana olun

Minimalist düşünce akımı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgi odağı durumda. Sanatın her alanında olduğu gibi ev ve ofis dekorasyonunda da 21. yüzyılın en büyük trendlerinden olan minimalist tasarımlar ile hem eviniz hem de ofisiniz modern görünüme sahip olabilir.

Geniş salonlu evler şanslı

Evinizin salonu genişse kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Çünkü yapacağınız dekorasyonda kendinizi daha özgür hissedeceksiniz. Geniş metrekareli bir salona sahipseniz, eşyalarınızı duvarla yapıştırmaktan vazgeçin. Çünkü eşyaları duvarlara yaklaştırmak yerine uzaklaştırarak daha minimalist bir ortam hazırlayabilirsiniz.

Duvarlarda tablo kullanımı eve modern hava katacaktır

Beyaz ya da açık renk bir duvara sahipseniz ve mobilyalarınız ile uyumlu doğru renkte çerçeve ve resimli tablo kullanmanız evinize tarz katacaktır. Ancak tabloları doğru yerleştirmek ve bununla birlikte sanatı duvarlarınıza yansıtmak son derece önemli ve zordur. BB Life Dergisi olarak burada size tavsiyemiz, sanatı yüksek ve bir o kadar da sade olan tabloları duvarlarınıza yerleştirmeniz olacaktır.

Eski mobilyalarınızı dönüştünüz

Evinizde eski mobilyalarınız varsa ve onları atmadıysanız çok şanslısınız. Çünkü usta ellerde o eski mobilyalarınız tüm görkemini geri kazanacaktır. Eski mobilyaları atmak veya spotçulara vermek kötü bir alışkanlık. Böyle davranmak yerine eski mobilyalar yenilenebilirse farklı ve güzel bir dekorasyon ile karşılaşabiliriz. Mobilyaların bu konudaki uyumu ve atmosfer uyumu düşünülürse eski mobilyalarınızı değiştirmek iyi sonuçlar verecektir.

Küçük detaylara dikkat edin

Sosyal medyanın hayatımızın merkezine yerleştiği çağımızda, tüm platformlarda kullanıcılar kendi yaptıkları dekorasyon ürünlerini takipçileri ile paylaşıyor. Ev dekorasyonunuzu yaparken her şeyi satın almak yerine, haftasonlarınızda ve boş zamanlarınızda internette bulanan ‘kendin yap’ videolarını izleyerek hem hobi edinip keyifli vakit geçirebilir hem de ev dekorasyonunuz- da kendi emeğinizle yaptığınız eşyaları kullanarak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Tarz belirleyin

Ev ve oda dekorasyonlarında tarz çok önemlidir. Özellikle uzun sohbetlere ev sahipliği yapan salonlar ister klasik ister spor tarzda olsun bunlara uygun aksesuar kullanımıyla odanın bütünlüğü sağlanacak ve daha ferah bir his kazandıracaktır. Özellikle salonda büyük duvar saatleri, tablolar, köşe çiçekleri, biblolar, küpler, canlı çiçekler, canlı avizeler gibi aksesuarların kulla- nımı salonda bambaşka bir hava yaratacaktır. Salon dekorasyonu için önemli olan bir diğer ayrıntı ise halıdır. Eşyaların bütünlüğünü sağlayan ve odanın son şeklini veren halının seçimi eşyaların tarzı ile uyumlu olmalı ancak renkleri ile zıt olmalıdır.

Doğru ışıklandırma ile evinizi daha ihtişamlı gösterin

Evinizde büyük emekler ve para harcayarak bir dekorasyon yaptınız. Her şey çok güzel oldu. Ancak ışıklandırmanız doğru yapılmadıysa tüm bu ihtişam ve emek boşa gidebilir. Çünkü evi ışıklandırmak ile doğru ışıklandırmak arasında oldukça büyük fark vardır. Doğru ışıklandırmak evin güzelliğini ortaya çıkartarak daha iyi bir ortamda yaşamınıza kolaylık sağlar. Burada avize seçimi, ampul seçimi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulabilir.

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta