Bursa'da bu hafta ne yapılır?-15

Bursa’da bu hafta ne yapılır?-15

Bursa’da ne yapılır sorusuna belirli aralıklarla cevap verdiğimiz serimizin 15.si ile karşınızdayız. Bursa’da ne yapılır? Bursa’da nereye gidilir ve tabi bu hafta Bursa’daki etkinlikler neler?… Bursa’nın yaşam etkinlik rehberi olan BiBursa.com olarak sizler için hazırladık…

Sonbaharın tüm renklerini içinde barındıran Kasım ayından sonra hoşgeldin Aralık ayı diyerek başlamak istiyoruz bu hafta yazımıza 🙂 Peki Aralık ayı sadece soğuk demek midir Bursa için? Tabi ki hayır… Sıcacık mekanlar, lezzetli yemekler, enfes tatlılar ve buram buram kahve ile etkinlikler demektir.

Aralık ayı kış demekse Uludağ demektir. Uludağ’da doyasıya eğlenmek demektir. Teleferik ile Kirazlıyayla’da mangal demektir. Biraz sise bürünse de güzel şehrimiz odun ateşinde içimizi ısıtan manzaralı mekanlar demektir. Aralık güzeldir Bursa’da… Hadi gelin bu hafta Bursa’da gidebileceğiniz mekanları tavsiye etmeye başlayalım.

1- Bursa Kahvaltı Mekanı Tavsiyesi

Kış ayı gelse de denizden kopamayanlar için manzarası deniz olan güzel ve uygun bir mekan tavsiye etmek istiyoruz size. Şatafattan uzak ama lezzeti ve manzarası ile sizi mutlu edecek, bolca fotoğraf çekebileceğiniz bir mekan; Atatepe Sosyal Tesisleri
Adını belki duymuşsunuzdur ama biz ilk defa duyacaklar için önce konumunu söylemek istiyoruz. Atatepe Sosyal Tesisleri Gemlik’te. Gemliğe hakim bir tepede manzarası enfes bir deniz olan bir sosyal tesis. Evet sosyal tesis diyoruz çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin iştifakı olan Burfaş’ın işlettiği bir mekan. Fiyatları oldukça uygun ve ürünleri dolu dolu doyurucu, manzarası ise içinizi açacak türden.
Şehir hayatının koşturmacasından sıkılıp biraz nefes almak istiyorsanız, Gemlik gidilebilecek yakın ilçelerden bir tanesi. Tabi Gemlik’e gidince de manzara istiyor insan 🙂 Onu da Atatepe Sosyal Tesisleri size sunuyor.
Pazartesi günleri kapalı olan Atatepe, diğer günlerde 08.00’de kapılarını açan ve 23.00’te son misafirlerini uğurlayana kadar kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri olarak hizmet sunuyor. Atatepe Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisi; zengin bir açık büfeden oluşan kahvaltı hizmetini her haftasonu sunarak göz dolduruyor.

Sıcak incir tatlısından fırın helvaya, sufleden kemalpaşa tatlısına birçok seçeneği ile Atatepe lezzet turunuz tatlı bir şekilde noktalanacak. Bursa’dan Gemlik’e doğru çıkılan yolculuklarda denizden önce ilk Atatepe karşılar size förfezin eşsiz maviliğini ayaklar altına serdiği konumuyla ve modern mimari çizgisi ile dikkat çekiyor.

2- Bursa Restoran Tavsiyesi

İşte size enfes bir mekan tavsiyesi daha 🙂 Bir çoğunuz onu Khayal diye biliyor olsa da uzun bir süre önce markalaşma çalışmaları çerçevesinde adını Kadim Restaurant olarak değiştirdi. Bilmeyenler yada hatırlayamayanlar için öncelikle konumunu söyleyelim. Kadim Restaurant Çamlıca Lefkoşa Caddesi üzerinde… Kolay tarifle Eker Meydanı’nı geçin, dümdüüüüüüz gidin sağınızda kalacak 🙂
Yemek yemenin mutlulukla bir ilgisi varsa eğer, Kadim Restaurant’tan mutsuz ayrılmanız neredeyse imkansız 🙂 Yemeklerinin görüntüsü bile insanı mutlu etmeye yeterken, tadının vereceği mutluluğu siz hayal edin. Eğer lezzetli etler yemek istiyorsanız, özel günleriniz için yemek yiyecek bir mekan arıyorsanız, şehir dışından bir arkadaşınız geldiyse güvenle gidebileceğiniz mekanlar listesinde üst sıralarda yer alan bir işletme Kadim Restaurant.
Gideceklere şimdiden afiyet olsun 🙂

3- Tatlı bir mekan tavsiyesi

Kahvaltı ve yemek tavsiyesinin ardından olmazsa olmazımız tatlı tavsiyemize geldi sıra 🙂 Güzel bir gün hatta hafta tatlısız olmaz. Diyet bile yapıyor olsanız diyetinize uygun tatlılar yiyin yüzünüz gülsün ve tabi mutlu olun.
Bu hafta Bursa’da bulunduğu caddeye enfes kokular bırakan tatlı bir mekan tavsiye etmek istiyoruz. Cafe De Amor… Özlüce’de hizmet veren butik bir işletme olan Cafe De Amor, hem mekanın konsepti hem de tatlıları ile gününüzü güzelleştirebilecek lezzetli bir mekan. Özellikle dönme dolap sunumu ile fondü severlere hem lezzet hem de görsel şölen sunuyor 🙂 Bu mekanda hem çok lezzetli tatlılar yiyebilir hem de bolca like alabileceğiniz fotoğraflar çekip, çektirebilirsiniz.

KAHVE SEVERLER TOPLANIN SİZE FIRSATIMIZ VAR 🙂

Bi Bursa markası olan Chopi.com.tr’de BiBursa.com’a ve takipçilerimize özel %20 indirim fırsatı var. Özellikle zahmet etmeden iyi ve taze kahve içmek isteyenler için yöresel kahve çekirdeklerini pratik filtre kahve ve sallama filtre kahve paketleri ile sunan Chopi’ye tıklayarak %20 İNDİRİMLİ kahve siparişi verebilirsiniz.

Chopi.com.tr’de kullanabileceğiniz %20’lik indirim kodu: BiBursa20

BiBursa.com kullanıcılarına güzel bir haberimiz daha var.
– Chopi.com.tr’ye kayıt olarak 20 Chopi Puan,
– İlk siparişinizde 150 Chopi Puan,
– Doğum gününüzde 200 Chopi puan
– Her gün giriş yapın 1’er Chopi Puan kazanın.

4- Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri Ve Takıları Müzesi

Bursa’da 2018 yılında vefat eden folklor ve etnografya araştırmacısı koleksiyoner Esat Uluumay’ın 60 yılda dünyanın farklı bölgelerinden bularak oluşturduğu “Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi”ndeki eserler kızı tarafından geleceğe aktarılıyor. Osmanlı’nın hüküm sürdüğü Kafkasya’dan Macaristan’a, Kuzey Afrika’dan Balkanlar’a birçok bölgede kullanılan yüzlerce yıllık giysiler, takılar, yaşam eşyaları, çalgılar gibi eserler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Tarihi Muradiye Mahallesi’ndeki Şair Ahmet Paşa Medresesi’nde kurulan ve 18 Eylül 2004’te ziyarete açılan müzede, folklor-etnografya araştırmacısı ve koleksiyoneri Esat Uluumay’ın 60 yılda biriktirdiği yüzlerce eser sergileniyor.

5- Bursa Etkinlik Tavsiyesi

Yazın son bulması, okulların açılması ile birlikte şehirdeki etkinliklerde de artışlar oldu. Peki yaz tatili bittiğine göre Bursa’da eğlenebileceğimiz konserler, tiyatrolar nerelerde? Aralık ayında Bursa’da hangi etkinlikler var? Hepsini görmek için sayfaya tıklayınız : >> Aralık ayı Bursa etkinlikleri

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta