Bursa’da gezilecek yerler, yapılacaklar listesi… 2022

Bursa‘da gezilecek yerler listesini sizin için güncelledik. Peki Bursa’da ne yapılır ve nereye gidilir? Bursa’ya gelecek turistler nereleri görmeli ne yiyip ne içmeli? BiBursa.com olarak 2022 yılında Bursa’ya gelecekler için 10 maddelik bir gezi, yemek listesi hazırlamak istedik.

Bursa’da gezilecek yerleri mi arıyorsunuz? Peki size bir soru; Daha önce gelmiş miydiniz? Geldiyseniz az çok ş ehir yapısına aşinasınızdır ama ilk defa geliyorsanız, Bursa sizi biraz şaşırtıp biraz da kendisine hayran bırakabilir. Türkiye’nin en büyük şehirlerinden olan Bursa’da ne yapılır ve nereye gidilir? Bursa’da ne yenir nerede konaklanır? 2022 yılı için hazıladığımız Bursa’da gezilecek yerler listemiz size yıl boyu rehber olacak.

1- Bursa’da gezilecek tarihi yerler

Türkiye’nin en büyük 4. şehri olan Bursa’nın ilçeleri olduğu kadar merkezinde de gezilecek oldukça çok tarihi yer/eser var. Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım merkez ilçelerine ulaşımın kolay olması gezilecek yerler listesi yapmanızı da kolaylaştırıyor. Özellikle Osmangazi ilçesi içerisinde yer alan tarihi bölgeleri 1 günde keyifle gezebilir, acıktığınızda Bursa’ya özgü yemekleri yiyebilir, çayınızı kahvenizi tarihi yapılarda içerek dinlenebilirsiniz. Gelin Bursa’nın merkezinde gidebileceğiniz tarihi yapıları kısaca listeleyelim;

1.1.Bursa Osmangazi’de gezilecek tarihi yerler

Bursa’nın hatta belki de Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Osmangazi, Bursa’da gezilecek yerlerin başında geliyor. Şehir merkezi olmasından dolayı gezilecek bir çok tarihi yapı Osmangazi içerisinde yer alıyor. Tabi ki bunların başında Ulu Camii, Tophane Parkı içerisindeki Osmangazi ve Orhangazi’nin türbeleri, Saat Kulesi, Hanlar Bölgesi, Muradiye Külliyesi geliyor.

  • Bursa Ulu Camii
  • Bursa Hanlar Bölgesi
  • Bursa Tophane

1.2.Bursa Yıldırım’da gezilecek tarihi yerler

  • Yeşil Camii – Yeşil Türbesi
  • Yıldırım Külliyesi
  • Emir Sultan Camii
  • Irganda Köprüsü

1.3.Bursa Nilüfer’de gezilecek tarihi yerler

1.4.Bursa Mudanya’da gezilecek tarihi yerler

2-Bursa’da gezilecek doğal yerler

3-Bursa’da gezilecek kültürel yerler

Yorumunuzu bırakın
Yorum Yap
İsim
E-posta